Iedereen die van spek houdt moet dit eens proberen

Heb je een stevige trek die gestild moet worden? Duik dan meteen de keuken in -of ren eerst nog even naar de supermarkt voor de ingrediënten- en maak deze overheerlijke bacontaart.

Deze quiche is buitengewoon lekker maar ook behoorlijk machtig. Trakteer je vrienden of familie daarom ook op een stuk van deze bacontaart en hun smaakpapillen zullen je eeuwig dankbaar zijn.

Wat heb je nodig?

  • 45 plakjes bacon
  • 5 middelgrote, in schijfjes gesneden, aardappelen
  • 400 gram geraspte cheddar
  • Snufje zout en peper

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Leg de plakken bacon in een ronde ovenschaal in een waaiervormige cirkel. Let op dat de uiteinden van de plakjes voor de helft over de rand hangen. De binnenkant van de pan moet volledig bedekt zijn met bacon.
  • Leg de aardappelschijfjes op de bodem van de bacon in een bloemvorm en sprenkel hier wat peper en zout overheen. Strooi hier vervolgens een dikke laag kaas overheen. Herhaal dit tot de schijfjes en kaas op zijn.
  • Vouw nu de baconreepjes over de bovenkant, zodat het vlees de taart volledig bedekt.
  • Bak de hartige taart in anderhalf uur gaar.

Wil je liever een quiche maken met wat groenten? Probeer deze dan eens:

Bron: Heerlijkerwijs | Beeld: Video still