17 mei 2017

Baconfans opgelet!

Lasagne zoals je moeder die maakte, blijft heilig. Maar wanneer je zelf de keuken induikt om een lasagne te maken, mag je best wat afwijken van het originele recept. Deze baconlasagne laat je alleen al watertanden als je het recept leest!

Wat heb je nodig?

  • 300 gram bacon in plakjes
  • 8 lasagnevellen
  • 300 gram gehakt
  • 100 milliliter tomatensaus
  • 250 milliliter bechamelsaus
  • 150 gram geraspte mozzarella
  • 100 gram parmezaanse kaas

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bak de gehakt in een pan tot het gaar is en voeg hieraan de tomatensaus toe.
  • Verdeel de bacon over een cakevorm en zorg dat de helft van de bacon over de rand van je vorm hangt.
  • Leg hier vervolgens twee lasagnevellen op. Verdeel hier vervolgens wat gehakt met tomatensaus overheen. Schenk hierover wat bechamelsaus en leg hier vervolgens wat mozzarella en daarna wat parmezaanse kaas over.
  • Herhaal dit proces tot alle ingrediënten op zijn.
  • Vouw daarna de bacon over de parmezaanse kaas heen.
  • Doe de lasagne voor 45 minuten in de oven en klaar is je baconlasagne.

Variatietip: wil je het iets gezonder maken? Vervang dan 100 gram gehakt voor 100 gram paprika en voeg stukjes tomaat toe aan de tomatensaus.

Krijg je nooit genoeg van spek? Probeer deze recepten dan ook eens uit:

Bron: Twisted | Beeld: videostill