Maayke

Nóg meer smaak en ook nog eens leuk om uit te pakken

Recepten die niet veel tijd kosten om voor te bereiden, even in de oven moeten en lijken op een restaurantwaardig gerecht zijn onze favoriet. Daarom is dit recept perfect waarbij je alle ingrediënten verpakt in een pakketje aluminiumfolie. De smaken en kruiden blijven optimaal bewaart en trekken heerlijk in de kip en groenten. 

Simpel om te maken en een feest op het bord.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen):

  • 4 stukken kipfilet of kipdijfilet
  • 350 gram groene asperges
  • een rol aluminiumfolie
  • 3 eetlepels ongezouten boter, gesmolten
  • 2 eetlepels extra-virgin olijfolie
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 eetlepels gember, vermalen
  • 2 eetlepels honing
  • een snufje limoenschil
  • 1 theelepel komijn
  • een halve theelepel paprikapoeder
  • een snufje zout en gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel verse koriander
  • 3 takjes lente-ui, gesneden

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Mix in een klein kommetje de gesmolten boter, olijfolie, de geperste knoflookteentjes, gember, honing en geraspte limoenschil. Zet apart.
  • Scheur 4 stukken van ongeveer 30 centimeter per stuk van de rol aluminium af en buig het folie alvast in een klein pakketje. Zorg dat uiteindes overblijven om later het pakketje dicht te kunnen vouwen.
  • Leg in het midden van elk pakketje een stuk kip(dij)filet. Masseer de komijn en paprikapoeder in de kip(dij)filet.
  • Was de groene asperges, snijd het harde gedeelte van de onderkant af en verdeel het aantal stengels per pakketje. Leg de asperges om de kip(dij)filet heen.
  • Strijk nu met een kwast de kip(dij)filet en groene asperges in met de honing-, knoflook,- en limoenmix. Strooi hierna nog wat zwarte peper en zout erover om het op smaak te brengen.
  • Vouw nu elk aluminiumpakketje dicht en zorg dat het pakketje goed afgesloten is.
  • Leg de pakketjes op het rooster of een bakplaat voor 20 tot 25 minuten. Haal de pakketjes uit de oven en garneer de kip en asperges eventueel met nog wat koriander en gesneden lente-uitjes voor het serveren aan.

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: PureWow | Beeld: Campfire Cooking: Pesto Salmon and Veggies Foil Pack door A Healthier Michigan onder de licentie CC BY-SA 2.0