Een macaron maken hoeft niet ingewikkeld te zijn!

Een macaron is niet alleen een superlekker hapje, maar het ziet er ook nog eens erg leuk uit. Op social media zie je tig kiekjes voorbij komen van de zoete lekkernij. De ene keer in de vorm van een zeemeermin (!) en de andere keer met alle kleuren van de regenboog. Leuk om te zien natuurlijk, maar superbewerkelijk om te maken. Wij beginnen liever met de basis!

Dit heb je nodig voor de macarons:

  • 100 gram poedersuiker
  • 100 gram amandelbloem
  • eiwit van twee eieren
  • snufje zout
  • 55 kram kristalsuiker

Dit heb je nodig voor de vulling:

  • 150 gram ongezouten boter
  • 75 gram poedersuiker

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 140 graden.
  • Zeef de poedersuiker en amandelbloem boven een kom zodat er geen klontjes meer over zijn. Meng de twee goed met elkaar.
  • Doe de eiwitten en het zout in een andere kom en gebruik een mixer om de eiwitten op te kloppen tot pieken ontstaan. Voeg daarna de suiker beetje bij beetje toe en roer tot er een dik mengsel ontstaat.
  • Roer voorzichtig de amandelbloem met poedersuiker door de eiwitten.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en doe het mengsel in een spuitzak.
  • Spuit daarna kleine rondjes op het bakpapier.
  • Laat de bakplaat daarna voorzichtig een paar keer op een oppervlak stuiteren zodat eventuele luchtbubbeltjes verdwijnen.
  • Laat de macarons 20 minuten rusten.
  • Bak de macarons daarna 7 tot 8 minuten in de oven. Doe daarna de klep van de oven even open zodat alle hete lucht uit de oven wegkan. Bak de macarons daarna nogmaals 7 tot 8 minuten.
  • Laat de macarons daarna afkoelen. Maak ondertussen de vulling.
  • Klop de boter los in een kom tot de boter luchtig is. Voeg daarna de poedersuiker toe en roer tot de ingrediënten met elkaar zijn vermengd. Voeg eventueel wat kleurstof toe als je dat leuk vindt.
  • Besmeer de onderkant van een macaron met de vulling en dek het af met een andere macaron. Doe dit tot alle macarons op zijn.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Zo maak je macaron sandwiches met fruit en ijs! 

Dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: The Spruce | Beeld: Pixabay