Sabine
70 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 100 gram suiker
  • 2 eetlepels zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel kaneel
  • 6 appels, geschild en dun gesneden
  • 2x vers taartdeeg
  • 2-3 eetlepels melk

Het doet niet af aan de smaak

De keukenprinsen en -prinsessen onder ons vinden het ongetwijfeld heerlijk om de handen uit de koksmouwen te steken en om zelf een taart in elkaar te flansen. Maar de mensen die het met twee linkerhanden in de keuken moeten stellen gaan misschien liever voor een taart die zo simpel mogelijk te maken is. Laten wij voor laatstgenoemde groep nu net hét recept hebben. Dit is namelijk de simpelste manier om zelf een appeltaart te maken.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een taartvorm in.
  • Doe de suiker, zelfrijzend bakmel en kaneel in een grote kom. Voeg de appelstukjes toe en doe dit in de kom. Roer tot alle appels zijn bedekt met een bloemlaagje.
  • Haal een van de twee taartdegen tevoorschijn en rol het een beetje uit. Gebruik het daarna om de bodem en de zijkanten van het taartvorm te bekleden.
  • Doe de appels in de taartvorm.
  • Rol het tweede taartdeeg uit en snijd het in acht gelijke repen. Leg vier repen horizontaal over de taart en leg vier repen diagonaal over de taart. Druk de uiteindes goed vast aan de zijkant van de taart.
  • Kwast de boven- en zijkanten van de taart in met melk. Dit zorgt ervoor dat de taart gaat glimmen.
  • Bak de taart in 50 tot 55 minuten gaar. De appeltaart is gaar wanneer de korst gebruind is.

Lees ook: Voor ‘s werelds beste pastasaus heb je slechts 3 ingrediënten nodig

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: NY Times | Beeld: Pixabay