Sabine

Of maakt het eigenlijk niet zoveel uit?

Wanneer het op zout aankomt weten we allemaal wel dat we er niet te veel van binnen moeten krijgen. Toch kunnen we onszelf ook niet op een zoutloos dieet zetten, want ons lichaam heeft sodium nodig. Daarom kwamen we al snel op de volgende vraag: is een bepaald soort zout beter dan ander soort?

Maakt het wat uit voor je gezondheid?

Gezondheid

Ondanks de slechte reputatie van zout, is sodium essentieel voor je gezondheid. “Het is een elektrolyt die helpt zenuwimpulsen door te geven en het houdt de vochtbalans in stand. Het beïnvloedt ook het vermogen van spieren om te samentrekken en te ontspannen”, legt Becky Kerkenbush, mediavertegenwoordiger van the Wisconsin Academy of Nutrition and Dietics uit aan Greatist.

Keukenzout

Keukenzout lijkt tegenwoordig geen ‘hip zout’ meer te zijn. Je ziet menigeen grijpen naar een busje grove zeezout en ook de roze Himalayazout is momenteel in trek. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de tig andere soorten zout die in de supermarkt of speciaalzaak te verkrijgen zijn. Maar maakt het voor je gezondheid echt veel uit welke zout je gebruikt?

Gezonder

Alle soorten zout bevatten dezelfde hoeveelheid sodium, vertelt Becky Kerkenbush. Het klopt dat sommige soorten zout meer mineralen bevatten dan tafelzout, maar de hoeveelheid sodium blijft hetzelfde. Er valt daarom niet te stellen dat een bepaalde zoutsoort beter is dan een ander soort. Gebruik daarom gewoon het soort zout wat je lekker vindt, maar natuurlijk wel met mate.

Lees ook: Wat is gezonder, voorgesneden groente of ongesneden groente?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Greatist | Beeld: Pixabay