08 maart 2018
Desy

En je kunt maar beter geen sterke drank drinken…

We wisten het al langer: bier- en wijndrinkers zijn ontzettend leuke en gezellige mensen. Het was altijd maar een vermoeden, maar nu heeft ook de wetenschap iets te zeggen over de mensen die wel van een pilsje of twee houden.

Wij doppen er nog eentje.

Dronk

Iedereen reageert anders op alcohol; de een wordt hartstikke gezellig en is het middelpunt van ieder feestje, de ander wordt echt uitermate irritant -je kent vast wel iemand- en weer een ander legt zijn hele levensverhaal op tafel. Zonder dat jij erom hebt gevraagd. Je zou denken dat dit te maken heeft met de persoonlijkheid van iemand, maar volgens de wetenschap is dit niet waar. Het zou volgens onderzoekers namelijk liggen aan de alcohol die gedronken wordt…

Soort alcohol

Volgens een onderzoek dat werd gepubliceerd in wetenschapsblad BMJ Open, kunnen de emoties die mensen vertonen als ze een borrel op hebben toegeschreven worden aan de soort alcohol die gedronken is en niet aan het karakter van de persoon zelf. Het onderzoek, dat werd gehouden onder maar liefst 30.000 mensen tussen de 18 en de 34 jaar oud, keek naar de relatie tussen de gedronken alcoholische versnapering en de emotie. Dit met als doel mensen er bewust van te maken wat de consequenties van bepaalde dranksoorten kunnen zijn.

Bier maakt relaxed

Uit het onderzoek bleek dat 53% van de mensen relaxed werd na het drinken van rode wijn, evenals bier. Van witte wijn ging slechts 33% zich ontspannen voelen. Van sterke drank voelde 59% zich zelfverzekerd, 58% zich energiek en voelde 42% zich sexy. Maar, dit zijn niet de enige emoties die op kwamen zetten na het drinken van sterke drank: maar liefst 48% van de sterke drank-drinkers gaf aan ervan te moeten huilen. 30% van de mensen geeft zelfs aan er agressief van te worden. Je kunt je dus beter -wel met mate- tegoed doen aan een biertje of wijntje.

Lees ook: Coca-Cola komt met een verrassend nieuw drankje!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Gatsby | Beeld: Pexels