11 mei 2018

Heb jij altijd al in Buckingham Palace willen werken?

De koninklijke familie is naar buiten gekomen met een leuk nieuwtje: de koninklijke keuken zoekt namelijk een chef voor in de keuken! Een kleine waarschuwing: je hebt er wel wat ervaring voor nodig. 

En nee, het betaalt geen bakken met geld.

Zeven dagen

De Koningin van Engeland is op zoek naar een nieuwe demi-chef de partie die eten bereid voor haar en haar gasten in Buckingham Palace. Ben je heel erg gehecht aan je vrije tijd? Dan kun je hier afhaken; het is namelijk een baan waarbij je moet werken van maandag tot en met zondag. Je bent verantwoordelijk voor staatsdiners, de lunch van de werknemers en het eten dat op recepties wordt geserveerd. Je mag zelfs in het paleis wonen, maar of je de queen dan ook de hele tijd tegenkomt valt te betwijfelen.

Springplank

Je zult misschien denken dat dit keukenbaantje je een hele volle portemonnee op gaat leveren; het is tenslotte de koninklijke familie. Niets is helaas minder waar: het startsalaris ligt op 24.000 euro per jaar, en dat voor zeven dagen per week werken. Het staat natuurlijk wel heel denderend op je CV en kan een goed startpunt zijn voor je verdere carrière, zo stelt ook de vacature: “In onze ultramoderne keukens bereid je klassieke en hedendaagse menu’s voor waarbij je essentiële vaardigheden leert die een springplank vormen voor een geweldige carrière.”

Vakantie

Het is niet een heel breed salaris, maar de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn wel weer dik in orde: je krijgt per jaar 33 vakantiedagen, een pensioenbijdrage van 15 procent, gratis maaltijden, trainingen en toegang tot recreatieve voorzieningen (lekker zwemmen met Elizabeth?). Je kunt hier tot 24 mei solliciteren.

Lees ook: Fantastische vacature: betaald toetjes testen bij FrieslandCampina

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: The Royal Household | Beeld: videostill