Naomi

De perfecte ovenschotel voor als je geen zin hebt in moeilijk doen

Ovenschotel zijn altijd goed en zeker als er een lekker laagje kaas tussen zit! Wij genieten met volle teugen van deze ovenschotel en krijgen er geen genoeg van. Jij gaat dit ook heerlijk vinden!

Simpel en lekker; kan het mooier?

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 6 aardappelen, in schijfjes gesneden
  • peper en zout
  • 115 gram belegen of oude kaas, geraspt
  • 115 gram jonge kaas, geraspt
  • 8 plakken bacon, uitgebakken
  • 470 milliliter melk
  • 2 grote eieren
  • peterselie

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Vet een grote ovenschaal in.
  • Verdeel de helft van de aardappelschijfjes dakpansgewijs over de bodem en besprenkel het met zout en peper.
  • Besprenkel de aardappel met de twee kazen en verkruimel de uitgebakken bacon daarover.
  • Verdeel de andere helft van de aardappels over de bacon.
  • Meng de melk en de eieren samen en giet dit over de aardappel.
  • Doe wat peterselie bovenop de ovenschotel en doe er wat aluminiumfolie overheen.
  • Bak het geheel voor 90 minuten in de oven. Laat het gerecht nog 15 minuten rusten, voordat het geserveerd wordt.

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Galonamission | Beeld: Videostill