30 min.
2 pers.

Deze aardappels zijn zowel gebakken als gekookt!

Als er iets is waar veel Nederlanders gek op zijn dan zijn het wel aardappelen. Wil je wat variatie geven aan je dagelijkse kost? Dan moet je het aardappelgerecht ‘Pommes Fondant’ echt eens proberen.

Pommes Fondant is een chique benaming voor gestoofde en gebakken aardappelen. Desalniettemin is dit gerecht zo ontzettend lekker én makkelijk om te maken. Het is een heerlijk bijgerecht dat goed bij maaltijden als kip en rundvlees past. Begin je al te watertanden? Lees hieronder hoe je het gerecht maakt.

Wat moet je doen?

  • Maak de aardappelen schoon en snijd de aardappelen in de vorm van een tonnetje
  • Zet een koekenpan op het vuur en doe hier de olijfolie en roomboter in.
  • Leg de aardappeltonnetjes in de koekenpan wanneer de boter is gesmolten.
  • Sprenkel wat zout en peper over de aardappelen en leg de takjes tijm en een teentje knoflook in de pan.
  • Draai de aardappels om wanneer de onderkant mooi goudbruin is.
  • Voeg de bouillon toe wanneer ook de andere kant van de aardappel goudbruin is. Schenk zoveel bouillon in de pan dat de aardappels voor ongeveer twee derde onder de bouillon staan. 
  • Zet een deksel op de pan en laat de aardappels voor 10 tot 15 minuten koken.

Deze gerechten zijn erg lekker om bij dit aardappelgerecht te serveren:

Bron: Recipe 30 | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 8 grote, geschilde aardappelen
  • Scheutje olijfolie
  • Klontje roomboter
  • Twee takjes tijm
  • Peper
  • Zout
  • Teentje knoflook
  • 500 milliliter (kippen)bouillon