Christel

Echt iets voor aardappelliefhebbers! 

We zijn dol op aardappelen. We zijn vooral zo gek op de eetbare knol omdat je ‘m op zoveel verschillende manieren kunt bereiden. Je kunt ze bakken, koken en frituren. Je kunt ze met de schil eten, zonder schil, gepureerd en in de soep. Maar wist je dat je ‘m ook als een een soufflé kunt eten? Lees hieronder hoe je een overheerlijke aardappelsoufflé maakt!

Wat heb je nodig voor vier personen?

  • 30 gram boter + extra om in te vetten
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 grote aardappel  (zo’n 300 gram), gekookt
  • 85 gram cheddar kaas
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels verse bieslook, fijngesneden
  • 2 eieren
  • 90 milliliter volle melk
  • snufje paprikapoeder
  • snufje zout
  • snufje peper

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Smeer vier ramekins in met wat boter en verdeel de paneermeel over de bakjes. Draai de bakjes rond zodat de boter helemaal bedekt is met paneermeel.
  • Haal de schil van de aardappel (als dat nog niet is gedaan). En stamp de aardappel tot puree.
  • Scheid de eieren en voeg de cheddar kaas, Parmezaanse kaas, bieslook, peper, zout en de eierdooier aan de aardappelpuree toe. Roer dit toe een geheel.
  • Verwarm de melk in een kleine pan en smelt de boter hierin. Schenk dit vervolgens over de aardappelpuree.
  • Mix de eiwitten tot stijve pieken en vouw dit door de aardappelpuree.
  • Verdeel het aardappelmengsel over de ramekins en sprenkel hier wat paprikapoeder overheen.
  • Plaats de bakjes in de oven en bak de aardappelsoufflés vijftien tot zeventien minuten.
  • Geniet ervan!

Probeer ook:

Bron: Home Cooking Adventure | Beeld: videostill Home cooking adventures