Sabine

Zelf noemt Gordon Ramsay het de perfecte manier om spaghetti te koken

We zijn altijd benieuwd naar de kookmanieren van de chefkoks. Vaak blijven die erg geheim, maar Gordon Ramsay was zo aardig om zijn manier van spaghetti maken te delen met de kookleek. Naar eigen zeggen wordt de pasta op deze manier perfect. En raad eens: het is helemaal niet zo moeilijk.

Het is belangrijk dat je een grote pan hebt. Een veelgemaakte fout is dat mensen een kleine pan nemen en de spaghetti daarna maar breken zodat het alsnog in de pan past. Op zich is het niet erg als je spaghettislierten korter zijn, maar doordat de pan zo klein is, zal de pasta niet gelijk koken. Zorg er dus voor dat je pan groot genoeg is zodat de spaghetti er helemaal in kan en het gelijkmatig gekookt wordt.

Zo pakt Gordon het koken van pasta aan:

  • Vul een grote pan met water en doe daarna wat zout en olijfolie in de pan met water. De olijfolie zal ervoor zorgen dat de slierten spaghetti niet aan elkaar vast zullen blijven plakken.
  • Breng het water aan de kook.
  • Wanneer het water kookt, kun je de spaghetti in de pan doet. Wanneer de pasta het warme water raakt, begint de pasta (zoals Gordon dat noemt) ‘te smelten’. Pas wanneer de pasta smelt, buig je het om zodat de pasta compleet onder water staat en in de pan past.
  • Breng het water daarna opnieuw aan de kook. Laat het even staan en test daarna hoe de pasta smaakt. Het moet ‘al dente’ zijn. De pasta moet een sterke bite hebben, maar niet meer crunchy zijn. Is dit het geval? Giet de pasta dan af.
  • Breng de pasta daarna op smaak met wat zout, vers gemalen peper en opnieuw een eetlepel olijfolie. Meng het daarna direct met elkaar en je pasta is perfect gekookt!

Zin gekregen in een pastagerecht? Probeer dit dan eens: 

Bron: Gordon Ramsey. Beeld: Videostill YouTube Gordon Ramsay