27 december 2018
Sabine

Er is een fout gemaakt tijdens het productieproces

Nederland zit op oudejaarsdag weer massaal rondom het gourmetstel, maar mensen die van plan zijn de bereide hapjes in Lidl-sauzen te dippen, kunnen beter de saus even controleren. De supermarkt roept namelijk per direct een bepaalde gourmetsaus terug.

Mensen met bepaalde allergieën wordt aangeraden de saus niet te nuttigen.

Productiefout

Lidl Nederland roept onmiddellijk de gourmetsaus van het eigen merk Delicieux terug. Het gaat om Gourmet Sauzen, waarbij vijf verschillende sauzen (barbecue, chili, kerrie, knoflook en whiskey cocktailsaus) samen verpakt zijn. Tijdens de productie werd het bakje waar knoflooksaus in zit afgevuld met pepersaus. De ingrediënten van de pepersaus staan alleen niet vermeld op de verpakking en daardoor kunnen mensen met een tarwe-, selderij- of soja-allergie niet gewaarschuwd worden voor deze allergenen.

Kenmerken

Heb jij Gourmet Sauzen 5 x 80 ml van het merk Delicieux gekocht? Controleer dan snel of die van jou de volgende informatie bevat: EAN 2077 1959 en productcode 5773328, THT 04-09-2019 en productcode 5773327, THT 10-09-2019. Is dit bij jou het geval en heb je een eerdergenoemde allergie? Dan verzoekt de supermarkt je om de sauzen terug te brengen naar de winkel.

lidl

Bron: NVWA, Lidl | Beeld: Lidl, Wikimedia Commons, Kamien Pomorski