21 december 2022
Redactie Kookfans

“Gelukkig is de bakvlam inmiddels weer aangewakkerd”

Heel Holland Bakt is weer begonnen, en dat zorg voor een hoop bakplezier in de witte tent. We blikken daarom terug op de eerste aflevering en zetten de afvaller in het zonnetje! 

Let op! Dit artikel bevat spoilers over de eerste aflevering van Heel Holland Bakt van 18 december.

Terugblik aflevering 1

De eerste aflevering stond uiteraard in het teken van het 10-jarige jubileum van Heel Holland Bakt. De kandidaten werden aan ons voorgesteld en mochten al snel aan de slag met de eerste opdracht: de taart uit de leader van het programma. De favoriete appelkoeken van Martine Bijl kwamen ook voorbij, en als spektakelstuk gingen de kandidaten los met een Heel Holland Bakt-taart. Toch viel het doek voor een kandidaat, namelijk voor Fons.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Het Bakfons (@hetbakfons)

‘Ik vond het superleuk’

Fons was de jongste kandidaat van dit seizoen, en is 21 jaar. Hij woont bij zijn ouders in Leeuwarden. Hoewel hij nog studeert, is hij wel vaak in keuken te vinden. Zijn korte deelname vond hij dan ook niet erg. “Ook al duurde mijn deelname niet lang, ik vond het superleuk”, liet hij aan Heel Holland Bakt weten.

Chaotische bakker

“Je kunt me omschrijven als een eigenwijze bakker, die weet wat hij wil”, gaat hij verder. Maar met een tikkende klok gaat het soms net wat anders dan je hebt geoefend. “Daarnaast ben ik ook een chaotische bakker, plannen is niet mijn sterkste punt, dat bleek ook wel in de tent.”

Leadertaart

Na zijn deelname was het plezier in de keuken even weg, maar ondertussen is de bakvlam weer aangewakkerd. Hij kijkt dan ook met veel plezier terug naar zijn deelname. “Ik heb echt kunnen genieten van mijn deelname! Het meest trots ben ik op de leadertaart. Een witte chocoladetaart met munt en een crème van pure chocolade, rum en verse frambozen.”

Lees ook: Recept: zo maak je de appelkoeken uit Heel Holland Bakt

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Heel Holland Bakt | Beeld: BrunoPress