27 oktober 2017

Verkalking

Dadels bestrijden de kalk in de bloedvaten. De kalk in de bloedvaten verkleint niet alleen de slagaders, maar dit zou ook verstopping kunnen veroorzaken. Heb je veel kalk in de slagaders? Dan verhoogt dat het risico op beroertes, hartaanvallen en andere ziektes. Drie dadels per dag vermindert dit risico aanzienlijk.

Lever

Studies hebben aangetoond dat dadels helpen om je lever te ondersteunen.

Hart

Zuinig op je rikketik? Eet dan wat dadels. De vruchten bevatten veel kalium en hierdoor zijn ze zeer geschikt om ingezet te worden tegen het bestrijden van hart- en vaatziekten. De risico’s op beroertes en hartaanvallen zullen dalen én, ook een mooie bijkomstigheid, het LDL-cholesterol gehalte verlaagt.

Ogen

In een dadel zit ongelooflijk veel vitamine A. Eet je er drie? Dan heb je hier zeker baat bij. Vitamine A help je hoornvlies te genereren en beschermt de ogen. Tegelijkertijd helpen de stoffen zoals luteïne en zeaxanthine je ogen beter te beschermen en een soort filter te maken tegen schadelijke UV-stralen.

Energieboost

Dadels zijn naast noten en amandelen een prima snacks om te nuttigen tussen de maaltijden door. De suiker in de dadels geeft je een energieboost die langer duurt dan het vet uit de noten. Veel sporters eten het weleens voor het sporten.

Spijsvertering

Lukt het even niet zo goed om een nummertje twee te doen? Eet dan een aantal dadels. Door hun ‘zuiveringseffect’ stimuleren dadels de spijsvertering. Dat komt onder andere door de vele vezels en aminozuren die in dadels zitten.

Pijnstilling

Dit lijkt bijna te mooi om waar te zijn, maar de magnesium in dadels helpt om pijn en zwelling te verlichten. Tegelijkertijd heeft het een antibacteriële werking en helpt het voor vermindering van infecties in het lichaam. Dadels zijn absoluut een geweldige aanvulling op medische hulpmiddelen.

Pagina 2/2

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Beeld: Dates & Nuts door Ella Olsson onder de licentie CC BY 2.0