Sabine

Bakfans hebben hier veel baat bij

Bak jij regelmatig koekjes of een cake? Dan heeft het recept je vast weleens gevraagd om koude boter toe te voegen voordat je aan het kneden slaat. Heel leuk een aardig, maar koude boter kneden is dus echt een ramp. Gelukkig is dat euvel met dit trucje verleden tijd.

Zo kun je die boter het beste gebruiken.

Raspen

Zoals de titel al verklapte is het een kwestie van de koude boter raspen wanneer je wilt dat het kneden wat makkelijker gaat. Inderdaad: je leest het goed. Je kunt het afgemeten stuk boter gewoon langs een kaasrasp halen. Hierdoor blijft je boter koud, maar kun je het wel makkelijker kneden. Ga je de boter raspen? Prik dan een vork in de boter. Op deze manier zal de boter niet in je handen smelten maar heb je wel grip op de klont boter. Daarna kun je de boter gewoon door je recept doen en is het deeg binnen no time gekneed. Ideaal.

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Real Simple | Beeld: Pixabay