20 april 2021

Hoogstwaarschijnlijk kunnen we volgende week weer op een terrasje zitten 

Het lijkt erop dat de versoepelingen die het kabinet op de agenda had staan door kunnen gaan — en dat is goed nieuws voor de horeca. Als alles doorgaat mogen de terrassen vanaf 28 april weer open, echter wel onder strenge voorwaarden. 

Strenge voorwaarden 

Horecaondernemers moeten zich aan strenge voorwaarden houden, zo melden ingewijden aan de politieke redactie van RTL Nieuws. Als de terrassen weer opengaan, mogen er per tafel twee bezoekers uit verschillende huishoudens plaatsnemen. Komt iedereen uit hetzelfde huishouden? Dan mag je met meerdere mensen aan een tafeltje zitten. Daarnaast mogen er maximaal vijftig mensen op een terras zitten en moet iedereen 1,5 meter afstand houden. 

Sluitingstijd 

Ook voor de openingstijden gelden straks regels. Het kabinet wil dat terrassen tussen 12.00 uur en 18.00 uur open zijn. Vooral de sluitingstijd van 18.00 uur is nu een punt van discussie. Een diner buiten de deur op een borrel op een mooie lenteavond zit er voorlopig dus nog niet in. 

Andere versoepelingen 

Naast versoepelingen voor de horeca, kunnen we volgende week hoogstwaarschijnlijk nog een aantal maatregelen wegstrepen. Zo komt er na bijna drie maanden een einde aan de avondklok. Ook de detailhandel kan op een aantal versoepelingen rekenen. Winkeliers moeten zich, net als de horeca, aan voorwaarden houden, maar krijgen wel iets meer ruimte. Het is straks onder meer weer mogelijk om te winkelen zonder afspraak. 

Vanavond om 19.00 uur is er weer een persconferentie waarin alle daadwerkelijke versoepelingen worden aangekondigd. 

Lees ook: Horeca neemt geen genoegen met alleen terrassen open op 28 april 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels