17 oktober 2022
Fabiën

De kaas zou mogelijk een Salmonellabacterie bevatten

Fouten maken is menselijk en tijdens de productie van artikelen gaat er weleens iets mis. Zo ook tijdens de productie van Morbier kaas die je kunt kopen bij verschillende supermarkten in ons land. De supermarkten halen dit product per direct uit de schappen. Hieronder lees je om welke voedselwaarschuwing het gaat.

Meerdere supermarkten

Heb jij onlangs voor de borrelplank een heerlijk stuk Morbier kaas gekocht? Let dan goed op. De website Productwaarschuwing.nl meldt namelijk dat de supermarkten COOP, Boon’s Markt, MCD en DekaMarkt, de Morbier kaas uit de schappen hebben gehaald. Dit omdat de Morbier kaas Salmonella zou kunnen bevatten.

Salmonella

“Deze kazen zijn mogelijk besmet met de schadelijke Salmonellabacterie. Het eten van producten waar Salmonella in zit kan zeer schadelijk zijn voor de gezondheid. Dat geldt vooral voor jonge kinderen, zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verminderde weerstand”, zo luidt de waarschuwing.

Het gaat om de Morbier kaas met houdbaarheidsdatums 11-10-2022 tot en met 26-10-2022. Heb jij deze kaas gekocht bij een van bovengenoemde supermarkten, dan kun je de kaas terugbrengen. De supermarkt zal je het aankoopbedrag dan teruggeven.

Lees ook: Opnieuw chocolade uit de schappen om salmonella-besmetting

Wil je dit artikel/recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Productwaarschuwing | Beeld: Twitter, iStock