02 augustus 2018

Met de hitte kun je bepaalde dingen beter niet eten

De ijsblokjes zijn niet aan te slepen en waterijsjes eten we bij de vleet. We proberen ons eten toch een beetje aan te passen aan het warme weer. Maar als het op eten aankomt, blijven we bepaalde dingen wel gewoon eten die je blijkbaar beter niet kunt eten als het warm weer is.

Laat deze voedingsmiddelen maar links liggen.

Niet eten

Echt vrolijk worden we niet van dit nieuws, maar met warm weer kun je koolhydraten beter laten staan. Dat houdt inderdaad in dat je je even moet inhouden rondom pasta, brood en rijst. Met dit warme weer vullen de koolhydraten enorm waardoor je eerder misselijk zult worden. Tijdens een hittegolf kun je beter gaan voor lichte maaltijden, zoals bijvoorbeeld rijkelijk gevulde salades en groentes die veel vocht bevatten.

Koolhydraten

Wil je toch wel koolhydraten blijven weten? Diëtist en auteur van het book Food Body Mind, Wendy Walrabenstein, adviseert dan om te gaan voor langzame koolhydraten en de snelle koolhydraten te vermijden. Onder snelle koolhydraten worden niet-volkoren producten verstaan.

Dierlijke producten

Houdt het daar op met de beperkingen tijdens de hitte? Helaas, de diëtist raadt aan om dierlijke producten ook wat meer links te laten liggen tijdens het warme weer. “Deze producten zijn gevoeliger voor bederf. Kies in plaats daarvan voor groente, aangevuld met een beetje volkoren pasta of aardappelen en peulvruchten.” Om een salade vullend te maken, kun je volgens Wendy het beste wat zwarte bonen aan een salade toevoegen. Deze geven volgens haar ook een voldaan gevoel.

Lees ook: Lekkere zomerse snack: koolhydraatarme courgettepizzaatjes

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Nu | Beeld: Pexels