02 augustus 2018
Sabine

Hoe laat eet jij je middagmaaltje meestal?

Ben je een vroege luncher of een late luncher? Grote kans dat je hier nooit echt over na hebt gedacht. Veel mensen lunchen simpelweg wanneer ze pauze hebben, maar is dit ook daadwerkelijk het beste moment van de dag om deze maaltijd te nuttigen?

Een middagdipje zou voorkomen kunnen worden als je op het juiste tijdstip luncht.

Middagdip

Mensen met een kantoorbaan zullen ongetwijfeld weleens een dipje in de middag hebben gehad. Rond een uurtje of vier vernemen de meesten het. Voedingsdeskundige Daryl Gioffre beweert dat dit te maken heeft met het tijdstip waarop je je lunch eet.

Tijdstip

Het beste kun je je werkzaamheden tussen half 1 en 1 uur ’s middags aan de kant leggen om even te lunchen, aldus de voedingsdeskundige. Wetenschappelijk bewijs heeft ze hier niet voor, maar een onderzoek uit 2016 dat werd gepubliceerd in The American Journal of Clinical Nutrition kan haar uitlating wel ondersteunen.

Drie uur

Aan het onderzoek uit 2016 namen 1300 mensen deel en zij werden 28 weken lang gevolgd. Hieruit kwam naar voren dat je je lunch wel echt voor 3 uur achter de kiezen moet hebben. Eet je later? Dan kan dat nadelig zijn voor de lijn omdat je lichaam dan meer moeite heeft met het verteren van die calorieën.

Lees ook: Dit eet Jamie Oliver als hij zich niet lekker voelt

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Pexels