22 maart 2018
Desy

Wij vullen ons glas nog maar een keer bij!

We weten allemaal dat het van levensbelang is dat we voldoende water drinken; het houdt alle processen in je lichaam op gang en zonder voldoende water zouden we uitdrogen. Maar wist je wel dat water drinken ook heel belangrijk is voor je huid?

Gezondheidsvoordelen

Voldoende vocht binnenkrijgen is essentieel voor je gezondheid. Het versnelt je stofwisseling waardoor je spijsvertering efficiënter verloopt en je je minder opgeblazen zult voelen. Dit resulteert vaak in een plattere buik. Daarnaast helpt het alle lichaamsstoffen in balans te houden, voorkomt het brandend maagzuur en kan het je hoofdpijn ook drastisch verminderen. Wie de dunne darm voldoende gehydrateerd houdt, zorgt ervoor dat alle gifstoffen in het lichaam verdreven kunnen worden.

De huid

Naast al deze gezondheidsvoordelen zou het ook een positieve invloed hebben op je huid. Mensen die de proef op de som hebben genomen en een maand meer dan twee liter water per dag dronken, merkten na een week of twee meteen al verschil: rode vlekjes verdwenen als sneeuw voor de zon, acnè verminderde drastisch en rimpels verminderden. Wie zijn huid voldoende hydrateert door het drinken van water zal zien dat ook de ‘grauwe’ teint en donkere kringen onder de ogen verdwijnen. Geloof je het niet, bekijk dan eens de resultaten van de redactie van Grazia; ze dronken allemaal een maand lang 3 liter water per dag!

Lees ook: Dit gebeurt er met je lichaam als je elke dag twee bananen eet

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Grazia | Beeld: beautiful young woman drinking water in the morning door Aqua Mechanical onder de licentie CC BY 2.0