07 maart 2024
Hanna Mellema

Het brood zou mogelijk kankerverwekkende stoffen bevatten

Heb jij onlangs een paasstol bij de Jumbo gekocht? Let op! De supermarktketen roept per direct een specifieke feeststol van La Place terug. In dit brood is namelijk een te hoog gehalte aan kankerverwekkende stoffen aangetroffen. 

Kankerverwekkende stof

Jumbo geeft een belangrijke veiligheidswaarschuwing voor de La Place feeststol. Het probleem zit hem in de pistachenootjes in de stol, hier zou een te hoge concentratie schimmelgifstoffen in zitten. Wanneer iemand te veel van die stoffen binnenkrijgt, kan dit op lange termijn schadelijk zijn voor de gezondheid.

De stoffen die op de nootjes zijn aangetroffen komen van nature voor op noten, granen en peulvruchten. Er is dus in principe niks geks gebeurd tijdens de productie. Het is alleen wel zo dat deze schimmelgifstoffen bij een te hoge inname kunnen zorgen voor lever- en nierschade, en in hele ernstige gevallen kan dit zelfs kankerverwekkend zijn. Oei….

Specificaties

Het gaat niet om alle La Place paasbroden meldt de Jumbo, maar alleen om de La Place Luxe Kleine Feeststol met Amarena Kers, Pistache & Hazelnoten van 400 gram met een specifieke houdbaarheidsdatum.

La Place Luxe Kleine Feeststol met Amarena Kers, Pistache & Hazelnoten 400g

  • Streepjescode: 8718452752058
  • Houdbaarheidsdatum: 6/03/2024 en 12/03/2024
  • Verkocht bij: Uitsluitend bij de Jumbo

Beeld: Jumbo

Terugbrengen

Heb je dit product in huis gehaald? Eet het dan niet op. Op de site van Jumbo is te lezen: “Klanten die het product gekocht hebben in een van onze winkels of via Jumbo.com, kunnen het product terugbrengen naar een Jumbo winkel. Zij krijgen dan het aankoopbedrag terug. Een aankoopbon is niet nodig.”

Lees ook: Last van roest op je keukengerei? Zo kom je er vanaf

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws, Jumbo | Beeld: Adobe Stock, Jumbo