Yentl Feenstra

Snel en eenvoudig!

Ook al onderhoud je je messen, spatels en bestek goed, soms kan het voorkomen dat er roestplekjes ontstaan. En daar wordt natuurlijk niemand blij van! Gelukkig is er een heel handig trucje waarmee je de roest makkelijk kunt verwijderen. Het enige wat je nodig hebt? Een glas cola. 

Roest verwijderen

Cola is niet alleen een heerlijk verfrissend drankje, je kunt er ook het een en ander mee schoonmaken. Zo kun je het drankje onder andere gebruiken om roest als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. Heb je dus keukengerij, zoals een dunschiller, een kaasschaaf of bestek waar een laagje roest op zit?  Deze kleine voorwerpen zet je gewoon een nachtje in een glas cola! Wrijf de volgende dag met een schone doek over je verroeste voorwerpen heen en je zult merken dat het materiaal weer begint te stralen.

Heb je een halve fles cola over waar de prik uit is? Zonde om weg te gooien! Je kunt dan – ook wanneer je nog geen last hebt van roest – je bestek of ander keukengerij ter preventie trakteren op een badje cola. Het gaat er namelijk ook gewoon lekker van shinen!

Ook aangekoekte pannen

Cola helpt ook erg goed bij het schoonmaken van je pannen. Heb jij je maaltijd nét iets te lang op het vuur laten staan? Dat kan resulteren in vieze, aangekoekte pannen. Een onmogelijk karwei om deze weer schoon te maken. Je bespaart een hoop tijd en moeite als je een blikje cola leeggiet in de pan. Zet de pan weer op het fornuis en laat een uurtje op laag vuur sudderen. Vervolgens kun je de pan gewoon afwassen en laat het vuil veel sneller los. Lang leve cola!

Lees ook: Mushroom coffee is dé trend onder de superfoods: werkt het echt?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tips en Weetjes, Libelle | Beeld: Adobe Stock