11 september 2020

Meerdere allergenen staan niet vermeld op het etiket

Heb je onlangs boodschappen gedaan bij DekaMarkt of Dirk en een lekkere chocoladecake ingeslagen? Wees dan extra oplettend als je allergisch bent voor melk of soja. Deze allergenen staan per ongeluk niet vermeld op het etiket van de ‘brownie fudge cake’ van beide supermarkten.

Dirk Pure Ambacht

Bij supermarktketen Dirk gaat het om de Pure Ambacht brownie fudge van cake 280 gram met de houdbaarheidsdatum 24-09-2020. De streepjescode van dit product is 8710871204484. Dirk haalt deze cake per direct uit de schappen, omdat na controle is gebleken dat het product zowel melk als soja bevat. Beide allergenen staan echter niet op het etiket. Mensen met een melk- en/of soja-allergie wordt daarom dringen geadviseerd dit product niet te eten en de cake terug te brengen naar de winkel. Daar krijgen klanten het aankoopbedrag terug.

DekaMarkt Proef ‘t Verschil

DekaMarkt haalt eveneens een cake uit de schappen. Bij deze supermarkt heet het product de Proef ‘t Verschil brownie fudge cake, wederom van 280 gram en met houdbaarheidsdatum 24-08-2020. De streepjescode van het desbetreffende product is 8710871204583. Ook deze cake blijkt soja en melk te bevatten, hoewel deze allergenen niet op de verpakking zijn aangegeven. Ook hier geldt het dringende verzoek aan mensen met een melk- en/of soja-allergie om de cake niet te consumeren maar terug te brengen naar de winkel.

Lees ook: 4 simpele gewoonten om veilig te koken met rauwe kip

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!  

Bron: NVWA | Beeld: Unsplash