04 juli 2023
Sanne

Let goed op als je deze salade in huis hebt

Heb jij binnenkort een barbecue op de planning staan en heb je daarvoor een heerlijke aardappelsalade gekocht bij Jumbo? Let dan goed op. De supermarktketen roept deze salade namelijk per direct terug vanwege een mogelijke fout op het etiket, dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Veiligheidswaarschuwing

Jumbo heeft een belangrijke veiligheidswaarschuwing afgegeven voor hun aardappelsalade met ei uit het BBQ-assortiment. De supermarktketen roept het product per direct terug, omdat er mogelijk een fout op het etiket is gemaakt. Daardoor is het allergeen mosterd niet vermeld.

Mosterdallergie

Voor mensen met een mosterdallergie kan het gevaarlijk zijn om deze aardappelsalade te eten. Ben jij allergisch voor mosterd en heb je onlangs dit product gekocht bij Jumbo? Controleer de verpakking dan goed en eet de salade dan niet op. Het gaat om:

  • Jumbo aardappelsalade met ei, 400 gram
  • Streepjescode: 8718452375684
  • Alle houdbaarheidsdata
aardappelsalade

Beeld: Jumbo

Terug naar de winkel

Consumenten die niet allergisch zijn voor mosterd, kunnen het product met een gerust hart eten. Anderen wordt verzocht om de aardappelsalade terug te brengen naar de winkel. Zij krijgen het aankoopbedrag terug. Een bonnetje is niet nodig.

Lees ook: Deze ingrediënten maken je salade nóg lekkerder!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: NVWA | Beeld: Pixabay