Thuis genieten van iconische sterrenrestaurants met de Reüniebox (WIN!)

09 december 2020
Vivian

Goed nieuws: wij mogen zo’n Reüniebox (t.w.v. 120 euro) weggeven!

Door de coronacrisis hebben de restaurants hun deuren moeten sluiten en kunnen we niet meer gezellig ergens een hapje eten. Het sluiten van de restaurants doet ons denken aan het einde van vele iconische sterrenrestaurants. Gelukkig zorgt Miele Nederland ervoor dat je nog eenmaal kunt genieten van de verbluffende smaken en signature dishes van sterrenrestaurants die niet meer bestaan. Met de Reüniebox maken die restaurants eenmalig een comeback. En wij mogen er eentje weggeven (t.w.v. 120 euro)!

‘t Schulten Hues

Vanaf deze kerst geeft Miele Nederland oud-sterrenrestaurants een eenmalige comeback met de Reüniebox. Aan voormalig sterrenrestaurant ‘t Schulten Hues van Peter Gast en Jacqueline van Liere de eer om af te trappen. Het restaurant, dat in 2018 de deuren sloot, is beroemd en bekroond om zijn innovatieve wijn- en spijscombinaties en het gebruik van seizoensgebonden streekproducten.

Reuniebox

Echte klassiekers

Speciaal voor deze gelegenheid stelden zij vier kenmerkende klassiekers van hun voormalige gastrobar samen. Dit roept fijne herinneringen op bij patron-cuisinier Gast en sommelier en gastvrouw Van Liere: “Het is de plek waar we op nul zijn begonnen, waar we binnen een half jaar een Bib Gourmand en na 1,5 jaar onze eerste Michelinster behaalden. De recepten die we aankomende feestdagen – samen met de mensen thuis – bereiden zijn de echte klassiekers van toen waar we na jaren verfijning pas trots op waren.”

Reuniebox

Reuniebox

Vier klassiekers

Wat zijn die echte klassiekers dan precies? Als eerste op de kaart staat ‘De groentetuin’, dat van 2007 tot 2018 op de kaart van ‘t Schulten Hues te bestellen was. In 2007 was topchef Gast een van de eersten die een volledig veganistisch gerecht serveerde. “Toen wij met de groentetuin begonnen verklaarde iedereen ons voor gek. Mensen stuurden het terug naar de keuken. Een vegetarisch gerecht in een sterrenrestaurant, dat kan toch niet?! We waren onze tijd ver vooruit”, vertelt Van Liere. Als tweede gerecht kun je genieten van heerlijke langoustines. Volgens Michelin-inspecteur Alec Steur waren de langoustines van ‘t Schulten Hues een van de lekkerste gerechten die hij ooit proefde (en dat zijn er behoorlijk wat). Ook vleesliefhebbers kunnen hun geluk niet op: als derde op de kaart staan short ribs. Je sluit de heerlijke maaltijd af met een soufflé. En niet zomaar een: nee, de boerenkwarksoufflé. Yummy!

Reuniebox

Reuniebox

Exclusieve box

Al deze heerlijke gerechten zijn terug te vinden in de Reüniebox. Dit is een zeer exclusieve box, er worden er slechts 250 stuks van gemaakt. Met de box kun je thuis lekker zelf kokkerellen met de veelbesproken en bekroonde recepten van Nederlandse topchefs. Gelukkig word je niet aan je lot overgelaten. De Reüniebox bevat namelijk ook een videokookworkshop, waarin Gast en Van Liere je precies uitleggen hoe jij zelf de sterren van de hemel kunt koken. Als het toch niet lukt, kun je altijd even de WhatsApp-hulplijn inschakelen. Naast de benodigde ingrediënten en de kookworkshop bevat de box ook nog kaarsen en servetten en een Spotify-playlist om je avondje uit hélemaal compleet te maken. Het is net alsof je in een sterrenrestaurant bent, maar dan veilig thuis! Reuniebox

Bestellen

Zoals gezegd worden er slechts 250 Reünieboxen gemaakt, dus je moet er snel bij zijn. Wil jij nou zo’n Reüniebox bestellen en thuis genieten van de lekkerste en meest unieke gerechten van sterrenrestaurants? Dan kun je ‘m hier bestellen voor 60 euro per persoon. Je kunt er ook nog een wijnarrangement, samengesteld door Van Liere, bij bestellen voor €59,95 of €127,95 voor 2 personen. De eerste inschrijving sluit 14 december om 12.00 uur ‘s middags. Je krijgt je box dan 18 december bezorgd. De tweede inschrijving sluit op 21 december om 12.00 uur en wordt op 23 december geleverd. De box wordt door heel Nederland bezorgd.

Winnen

Het beste nieuws bewaren natuurlijk voor het laatst, want wij mogen zo’n limited edition Reüniebox van Miele Nederland weggeven. Het gaat om een Reüniebox voor twee personen, ter waarde van 120 euro. Wat je daarvoor moet doen?

  • Laat een reactie achter onder de post op Facebook of Instagram van Kookfans.
  • Volg Kookfans en Miele Nederland op Instagram om extra kans te maken.

Je kunt meedoen tot en met 16 december 2020. Op 17 december maken wij de winnaar bekend. Good luck!

Lees ook: 5 gezonde gewoonten die je helpen in de strijd tegen de kilo’s

Bron: Miele Nederland | Beeld: Miele Nederland