13 oktober 2022
Redactie Kookfans

Smaakvol én plantaardig

We denken natuurlijk goed na over onze impact op de planeet. Vaker op de fiets, de verwarming een tandje lager, en minder vlees eten hoort daar ook bij. Maar eerlijk is eerlijk: zo’n lekkere vette hap van de snackbar blíjft er gewoon goed ingaan. Maar daarvoor heeft vegan vleesmerk Greenforce nu een smakelijke oplossing: vegan frikandellen in poedervorm!

Vrolijk frikandellennieuws

Was er eerder dit jaar nog sprake van een ware frikandellencrisis, zo hebben we vandaag juist heel fijn frikandellennieuws. De smakelijke snack is namelijk een absolute favoriet onder de Nederlanders en is goed voor een marktaandeel van maar liefst dertig procent. Kortom: we kunnen er geen genoeg van krijgen.

Maar ja: altijd bevroren frikandellen in de vriezer? Of elke keer langs de snackbar om even een vette bek te halen? Dat kan handiger én milieuvriendelijker. Daarom komt Greenforce nu met vegan frikandellen in poedervorm!

Vegan frikandellen

Startup Greenforce lanceert vandaag haar nieuwste innovatie: een build your own vegan frikandel in poedervorm, gemaakt van zonnebloempitten. De poedervorm zorgt ervoor dat de mix lang houdbaar is, waardoor je altijd voldoende frikandellen in huis hebt. Vet handig. Door water toe te voegen aan het poeder, vorm je zelf binnen een handomdraai je eigen vegan frikandel. Perfect voor bij de borrel of als late night snack.

Hoe het werkt:

Voor één frikandel meng je 30 gram poedermix met 60 gram ijskoud water. Laat het geheel 30 minuten rusten in de koelkast en rol daarna de frikandel tot 18 centimeter – of ga voor meerdere mini frikandellen voor bij de borrel. Je kunt de snack direct bereiden door deze te bakken in de pan of te frituren. Serveer ‘m au naturel of ga voor speciaal met vegan mayonaise, curry en uitjes. De plantaardige poedermix is op basis van zonnebloempitten, heeft Nutriscore A en is rijk aan plantaardige eiwitten. Er zijn geen smaakversterkers of conserveermiddelen toegevoegd en de snack is soja- en glutenvrij. Helemaal verantwoord dus!

De poedermix voor de vegan frikandel komt per 150 gram – goed voor 450 gram frikandellen – (€4,99) en is te bestellen via de webshop van Greenforce.

Lees ook: Vega trend: plantaardig vlees waar je geen genoeg van kunt krijgen

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron & Beeld: Greenforce