27 oktober 2017
Sabine

Van een lekker wijntje genieten én er zelf beter van worden, het kan!

Tegenwoordig wordt het ene na het andere onderzoekje ons onder de neus geduwd. Hoewel we velen met een korreltje zout nemen, kwamen we nu wel een heel leuk onderzoekje tegen. Als een dergelijke studie in ons voordeel is, zijn we erg snel geneigd het toch te geloven. Zo ook in dit geval. Onderzoekers hebben namelijk iets leuks ontdekt aan rode wijn.

Ben jij ook zo gek op een rood wijntje?

Rode wijn

Rode wijn is een klassieke drank die door veel mensen gedronken wordt. De rode drank combineert geweldig met rood vlees en kazen, maar ook gewoon ‘s avonds op de bank is een rood wijntje altijd lekker. Merlot, Cabernet Sauvignon, Malbec, Shiraz of Tempranillo, of je nu een voorkeur hebt of niet, een rood wijntje gaat er vaak wel in.

Kamertemperatuur

Wij hebben altijd gedacht dat je rode wijn op kamertemperatuur moet drinken. Blijkbaar is dat helemaal niet waar! Volgens de Wine Academy kun je rode wijn namelijk beter drinken op een temperatuur tussen de 12 en de 18 graden. Een warmere wijn zou er namelijk voor zorgen dat de alcoholsmaak te veel op de voorgrond treedt en de subtiele smaak van de wijn verloren gaat.

Gezond

Nu blijkt dat rode wijn ook nog eens heel goed voor ons is. Onderzoekers van het Spaanse Nationale Onderzoekscentrum in Madrid hebben geconcludeerd dat het drinken van rode wijn erg goed voor je tanden is. Volgens de wetenschappers is dit te danken aan het stofje polyfenol dat erin zit. Dankzij dit stofje blijven bacteriën niet aan je tandvlees plakken. Hierdoor heb je minder kans op tandplak of -steen en gaatjes!

Naast het feit dat rode wijn goed is voor je tanden, kun je er ook nog eens gewicht mee verliezen. Hoe? Dat lees je op de volgende pagina.

Pagina 1/2