27 oktober 2017
Sabine

Gewichtverlies 

Uit onderzoek dat verricht werd aan de Washington State University is gebleken dat het drinken van rode wijn je kan helpen om gewicht te verliezen. Ja, dat stond er echt. De onderzoekers ontdekten dat de druiven die in rode wijn zitten een polofenol bevatten; dit is een soort antioxidant genaamd resveratrol. Wanneer je wilt afvallen is resveratrol je beste vriend.

Resveratrol

Resveratrol is wit vet dat in beige vet wordt getransformeerd. Heel handig, want deze vorm van vet kun je veel makkelijker en sneller verbranden. Een Harvard onderzoek, dat meer dan 13 jaar heeft beslagen, toonde dit aan. 20.000 vrouwen namen deel aan dit onderzoek. Een deel van hen kreeg dagelijks 2 glazen wijn. Deze groep bleek een verminderd risico (van 70 procent) op overgewicht te hebben dan de niet-drinkers.

Avond

Waarom je wijn dan in de avond moet drinken? Uit de resultaten van Arizona State University bleek dat resveratrol de eetlust remt. Een glas wijn vermindert op die manier de drang naar chocolade, chips en snoep in de avond. Je kunt jezelf dus gerust een drankje inschenken in de avond, maar drink wel met mate!

Pagina 2/2

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Beeld: Pixabay