27 oktober 2017
Sabine

Deze kookfilms moet je echt eens kijken

Je kunt niet altijd in de weer zijn om de lekkerste taarten te bakken, om de heerlijkste pasta’s in elkaar te flansen of om de verrukkelijkste steaks te bereiden. Zo nu en dan moet er ook even bank gehangen worden met Netflix. Heb je zin om je culinaire kennis alsnog wat uit te breiden? Dan biedt de streamingservice je een paar goede kookfilms en -series.

Dit zijn een aantal fantastische kookfilms die op Netflix staan

The Hundred-Foot Journey
Hassan Kadam verhuist samen met zijn familie van Londen naar een rustig plaatsje in Zuid-Frankrijk. Zijn vader wil hier een Indiaas restaurant openen, maar de kille eigenaresse aan de overkant van de straat protesteert hevig. Madam Mallory, zoals de dame heet, heeft haar eigen Frans restaurant. Hassan kan de verleiding voor de Franse keuken echter niet weerstaan en gaat in de leer bij Madam Mallory.

Today’s Special
De ambitieuze Samir werkt als sous-chef bij een Frans restaurant, maar droomt van een carrière als chef-kok. Succesvol op het gebied van koken is hij wel, maar op liefdesgebied gaat het wat minder, dit tot grote ergernis van zijn ouders. Na enige tijd ziet hij in dat hij een bepaalde passie mist in zijn leven. Het familierestaurant Tandoori Palace in Jackson is vervallen, maar hier ziet hij wel mogelijkheden in.

Baby Boom
J.C Wiatt en haar vriend zijn succesvol in de zakenwereld en moeten er niet aan denken om een gezin te stichten. Wanneer het noodlot toeslaat, erft J.C echter een baby. Ze probeert geschikte adoptieouders te vinden, maar ze voelt zich schuldig en besluit zelf het kind op te voeden. Haar vriend verlaat haar en in haar eentje moet ze er weer bovenop komen. Ze zit niet bij de pakken neer en besluit appelmoes te ontwikkelen voor baby’s.

Soof
Soof wordt bijna 40 jaar, heeft drie kinderen, een lieve man en een cateringbedrijf aan huis. Het lijkt leuk, maar Soof vraagt zich af of dit alles is. Haar cateringbedrijfje wil niet echt van de grond komen, haar kinderen vragen veel aandacht en haar man doet eigenlijk niet zoveel. Tijdens een etentje komt Soof de choreograaf Jim tegen en er is meteen een klik. De twee zien elkaar vaker en de relatie dreigt wat uit de hand te lopen. Daarnaast begint Soofs cateringbedrijf meer vorm aan te nemen en wordt haar schuur ook nog eens verbouwd tot professionele keuken. Dit alles begint zijn tol te eisen.

Feed the Beast (serie)
Tommy en Dion zijn voor elkaar als broers. De een is een alcoholische weduwnaar en wil een restaurant openen en de ander is een opvliegende man. Toch gaan ze samen de uitdaging aan en beginnen ze een Grieks restaurant in the Bronx. Ze raken echter verstrengeld in een wereld van schulden en criminelen.

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Beeld: Videostill the Hundred-Foot Journey