15 augustus 2018

Het Italiaanse terras is niet goedkoop…

De Chileense toerist, Juan Carlos Bustamente (62) vierde zijn vakantie in het prachtige Venetië in Italië. Op het prachtige San Marco-plein bezocht de toerist het terras. Toen hij later echter de rekening gepresenteerd kreeg, was hij met stomheid geslagen. Voor het nuttigen van vier drankjes moest de Chileen maar liefst 43 euro ophoesten.

Zou jij zoveel hebben betaald voor vier drankjes op het terras?

Toerist

Op het San Marco-plein bestelde Juan vier drankjes, twee kopjes koffie en twee water. Op elk ander terras zou je verwachten dat je voor deze vier drankjes niet meer dan 20 euro kwijt bent. In de mega toeristische stad Venetië is dit echter niet het geval. Voor deze vier drankjes moest Juan maar liefst 43 euro (!) afrekenen. De toerist deelde vorige week een foto van zijn bon op social media, waarna het bericht viraal ging en heel wat reacties bij mensen losmaakte.

Facebook

De toerist had genoten van zijn drankjes op het terras van Caffe Lavena op het San Marco-plein. Achteraf volgde pas de koude douche. “Ik weet niet wat jullie denken maar 43 euro voor twee kopjes koffie en twee flesjes water van 25 cl!”, schreef hij op zijn Facebookpagina. Meer dan 10.000 mensen deelden zijn bericht en waren even verbijsterd als de Chileense toerist zelf. ‘Dit is diefstal’, was een van de reacties onder het bericht.

Tripadvisor

Juan plaatste dezelfde foto van de bon op de site Tripadvisor om anderen te waarschuwen voor de extreem hoge prijzen. Ook anderen die ooit op het San Marco-plein een drankje hebben gedronken, deelden massaal hun mening op de site van Tripadvisor. De woordvoeder van het betreffende café heeft inmiddels meer uitleg gegeven en aangegeven dat hij geen problemen voorziet. Volgens hem moeten klanten extra betalen wanneer ze gebruik maken van het buitenterras op het San Marco-plein om de ambiance te ervaren. Op de menukaart staan deze extra kosten ook expliciet vermeld. Bestel je binnen aan de bar een koffie? Dan betaal je slechts €1,25.

Woordvoerder café

De woordvoerder voegt hier nog aan toe: “Mensen raken geïrriteerd als de rekening komt, omdat ze niet luisteren wanneer we hen de kaart overhandigen, terwijl duidelijk genoeg wordt vermeld dat de prijzen hoger zijn op het terras. Als ze buiten willen zitten en willen genieten van de muziek van het orkest, de klokkentoren en basiliek willen bewonderen, dan betalen ze voor een totaal andere beleving.” Met deze uitleg moeten Juan en de andere toeristen in Venetië het maar doen.

Lees ook: Dineren als koningin Elizabeth: zo ziet haar dagmenu eruit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Facebook, Wikimedia Commons cisko66