De vaatwasser zal weer als nieuw zijn

Bij het dagelijks gebruiken van de vaatwasser wordt deze na verloop van tijd vies. In en rondom de afvoer blijven etensresten en vuil hangen en de kans bestaat dat er een vieze geur uit de vaatwasser komt. Hoog tijd dus om de vaatwasser eens in de zoveel tijd een grondige schoonmaakbeurt te geven. Met deze drie simpele stappen is dat zo gepiept!

Weg met die (groene) aanslag, het kalk en stinkende afvoer door de etensresten.

Vaatwasser

Een schone, goed onderhouden vaatwasser gaat simpelweg veel langer mee. Uiteraard gaan de nodige schoonmaakmiddelen als vaatwastabletten door de machine heen, maar deze reinigen de vaatwasser niet. Etensresten blijven achter en hoe smerig het ook is: die gaan rotten. Dit kan nare geurtjes veroorzaken en ook het filter van de vaatwasser kan verstopt raken. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je de vaatwasser regelmatig schoonmaakt. Gebruik je de machine meerdere malen per week? Dan is het noodzakelijk om deze eens in de maand een goede schoonmaakbeurt te geven.

3 simpele stappen

Om de vaatwasser compleet te reinigen is het belangrijk om drie simpele stappen te doorlopen. Met deze stappen zal je vaatwasser blinken als nooit te voren en weer heerlijk fris ruiken. Dat wil toch iedereen? Dit is wat je nodig hebt om de vaatwasser te reinigen:

  • Een grote maatbeker of bak (1 liter, vaatwasbestendig)
  • Witte/blanke azijn
  • Baking soda
  • Een beetje zeep of allesreiniger

Bekijk op de volgende pagina de volledige instructie mét bijbehorende video.

Pagina 1/2