20 april 2018

Wanneer eet jij de meeste koolhydraten?

Die ‘koolhydraten zijn de duivel’-onzin hebben we inmiddels wel weer achter ons gelaten. Ja, het klopt dat je afvalt als je een koolhydraatarm dieet volgt, maar koolhydraten zijn niet ongezond. Sterker nog, langzame koolhydraten zijn juist goed voor je. Maar oké, we snappen dat je niet tijdens elke maaltijd koolhydraten naar binnen wilt werken. Daarom vertellen we je op welk moment je ze het beste kunt eten.

Je hoeft de koolhydraten niet meer links te laten liggen.

Moment

Bijna alle diëten focussen zich op een beperkte inname van koolhydraten, maar koolhydraten zijn helemaal zo slecht niet voor je. Te veel van iets eten is uiteraard niet goed, maar je hoeft heus geen nee te zeggen tegen een portie pasta als je de hele dag op wortels hebt geknabbeld. Onderzoekers van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem stellen zelfs dat je juist sneller gewicht verliest als je koolhydraten eet bij het avondeten!

Spieren

Tijdens het avondeten koolhydraten eten is volgens de onderzoekers goed voor je. De koolhydraten zorgen voor een lang verzadigd gevoel, waardoor je na het avondeten minder snel naar dat koekje grijpt wanneer je op de bank hangt. Eet je ’s avonds koolhydraten? Dan hebben je spieren daar veel baat bij. De koolhydraten geven het hormoon adiponectine af. Dit hormoon helpt je spieren met het opnemen van voedingsstoffen. 

Lees ook: Deze vijf gezonde voedingsmiddelen bevatten meer koolhydraten dan een sneetje brood

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Elle Eten | Beeld: Pixabay