16 april 2018

Waarschijnlijk eet je zelden op dit tijdstip een burgertje

Vooral in het weekend lapt men de ‘gezond eten’-regel aan de laars en wordt er nog weleens een hamburger (of drie) naar binnen gewerkt. Zo af en toe moet je toch toe kunnen geven aan je snaaitrek? Wil je echter verantwoorder snacken? Dan kun je het beste op dit tijdstip een hamburgertje opeten. 

Onderzoekers bogen zich over de kwestie.

Vet voedsel

Je hoeft geen genie te zijn om te weten dat gezond eten beter voor je is, maar zo af en toe is zondigen zo lekker. Wil je graag een hamburger of ander vet voedsel eten? Dan kun je dit volgens onderzoekers van de Texas A&M University het beste doen in de ochtend. Waarom dit zo is? Op dit moment van de dag raken je cellen minder geïrriteerd. Als je veel vet voedsel eet, kunnen de cellen in je lichaam chronisch geïrriteerd raken. Dit klinkt niet heel concreet, maar cellen die geïrriteerd raken kunnen vervelende gezondheidsproblemen met zich meebrengen.

Irritatie

Hoe later je een vette snack eet, hoe geïrriteerder de cellen in je lichaam raken. Dit komt omdat je lichaam een biologische klok heeft en deze raakt in de war van een midnight snack. Ontbijten met een hamburger klinkt alleen niet zo heel aantrekkelijk. Eet je een burger in de middag? Dan raken de cellen ook al minder geïrriteerd dan wanneer je ‘m ’s nachts naar opschrokt.

Lees ook: Dit bizarre trucje met een ijsklontje zorgt voor de állerlekkerste hamburgers

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Elle Eten | Beeld: Pixabay