20 april 2021

De worsten kunnen listeria-bacterie bevatten

Heb jij onlangs boodschappen gedaan bij DEEN en daarbij worst gekocht? Controleer het product dan even goed. Uit een controle van de supermarktketen is gebleken dat drie soorten worst de bacterie listeria kunnen bevatten. 

Veiligheidswaarschuwing

Supermarktketen DEEN heeft een belangrijke veiligheidswaarschuwing afgegeven voor drie soorten worst. Tijdens een kwaliteitscontrole in de slagerij bleek dat drie worsten de bacterie listeria kunnen bevatten. Het consumeren van deze producten kan maag- en darmklachten tot gevolg hebben. Vooral bij kinderen, ouderen, mensen met een verzwakt afweersysteem en zwangere vrouwen kan dit schadelijk zijn voor de gezondheid. Het gaat om de volgende producten:

  • DEEN Andijkertje 180 gram met THT 27-04-2021
  • DEEN biefstukworst 180 gram met THT 27-04-201
  • DEEN ossenworst 400 gram met THT 26-04-2021 en 27-04-2021 

Product terugbrengen

De producten worden onmiddellijk teruggeroepen. Heb jij onlangs worst gekocht bij DEEN? Controleer het product dan goed. Klanten die een of meerdere van de producten met deze houdbaarheidsdatum in huis hebben, wordt aangeraden de worst niet te consumeren. Consumenten kunnen de worst(en) terugbrengen naar de winkel, daar krijgen zij het aankoopbedrag terug. 

Lees ook: Terrassen mogen weer open onder strenge voorwaarden 

Wil je dit artikel/recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: DEEN | Beeld: Unsplash