25 mei 2018
Maayke

Heb jij dit product onlangs nog gekocht?

Opnieuw hebben we een belangrijke voedselwaarschuwing waarbij een bekende supermarkt een product per direct terugroept. Het zou gaan om een zak popcorn waarbij giftige stoffen zijn aangetroffen. Klanten die dit product onlangs hebben gekocht worden opgeroepen om het product zo snel mogelijk te retourneren. 

Het gaat om de bekende budgetsupermarkt Lidl die de popcorn uit de schappen haalt.

Giftige stoffen

In het betreffende product is een een hoge concentratie tropaanalkaloïden aangetroffen. Bij het consumeren van deze popcorn kan dit leiden tot gezondheidsproblemen als slecht- en wazig zicht, een droge mond en/of verschijnselen van vermoeidheid. De tropaanderivaten in tropaanalkaloïden vertonen ook een effect op het centraal zenuwstelsel, en worden vaak gebruikt als synthetische drug of als geneesmiddel voor de behandeling van bijvoorbeeld depressie, ADHD, de ziekte van Parkinson, cocaïneverslaving, en andere aandoeningen die verband houden met het centraal zenuwstelsel.

Het product

Het gaat om de Popcorn zoet van 200 gram van het merk ‘Snack Day’. De popcorn heeft de EAN 40884509 met een THT datum van 18-12-2018, 19-12-2018, 20-12-2018 of 30-01-2019.De supermarkt Lidl heeft het dringende advies om de popcorn niet te consumeren, maar direct terug te brengen naar het dichtstbijzijnde Lidl-filiaal. Bij retournering van het product krijgen de klanten direct hun aankoopbedrag vergoed.

Lees ook: Dit is waarom je nooit meer sushi in een All You Can Eat-restaurant moet bestellen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Nu.nl | Beeld: pxhere