11 december 2020

Maar het is niet wat je denkt

Een lekkere Franse baguette scoor je in een bakkerij voor nog geen twee euro. Voor dit stokbrood tel je echter bijna 800 euro neer. Maar: er zit een addertje onder het gras. Dit is namelijk geen stokbrood, maar een handtas van het Italiaanse modehuis Moschino. 

Franse inspiratie

Met creative director Jeremy Scott aan het roer is Moschino origineler en creatiever dan ooit. Waar veel mode geïnspireerd is op de modieuze Françaises en Fransozen, gaat Scott nog een stapje verder. Want hoe zit het eigenlijk met de Franse keuken? Dat is natuurlijk een bron van inspiratie. En daar was ‘ie dan: de baguette bag. De clutch ziet er niet alleen uit als een stokbrood, je draagt ‘m ook nog eens als een stokbrood – lekker nonchalant onder je arm.

Baguette-clutch

“Wandel langs de Seine (of de supermarkt) met deze baguette-clutch, terwijl je je wijn uitkiest voor de avond. En misschien wat echt brood”, staat er als beschrijving bij de stokbroodtas. Hoewel de tas als twee druppels water op een echt stokbrood lijkt, is ‘ie toch echt gemaakt van honderd procent leer en afgewerkt met een gouden Moschino-logo. En daar betaal je dan ook wat voor. Voor een bizarre 795 euro is het stokbrood van jou.

Bijzondere creaties

De baguette bag is echter niet de enige bijzondere tas in de collectie. Zo zit er bijvoorbeeld ook een tas bij in de vorm van een aansteker (1500 euro), een croissant (795 euro), een handspiegel (595 euro), een drinkbeker (375 euro) en een taart (795 euro).

Hilarische reacties

Toch is het internet vooral verontwaardigd over het stokbrood. Een langwerpig stuk brood voor 795 euro? Dat gaat veel mensen te ver. Op Twitter reageren mensen dan ook op hilarische wijze op het modestuk. “Ik besloot mezelf te trakteren op de nieuwe Moschino baguette bag,” begint iemand, “maar ik had een beetje honger onderweg.”

Lees ook: Bizar! Dit zijn de 10 duurste producten ter wereld

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Twitter | Beeld: Unsplash, Mae Mu