12 maart 2024
Esther Reitsema

Minder calorieën en meer eiwitten? Daar tekenen we voor!

ALDI heeft ons weer eens verrast met een briljant product. De supermarktketen komt met de ideale snack die eiwitrijk is, maar toch zo lekker is als een snack hoort te zijn. De Proteïn Ice Cream Bars liggen voor nu alleen nog in de Britse schappen, maar we hopen met smart dat ze ook naar Nederland komen.

Pakje boter

We hebben in Nederland al meerdere ice cream bars in de winkels liggen: denk bijvoorbeeld aan die van Mars of Snickers. Heerlijk, maar ze hebben één nadeel: de hoeveelheid calorieën in zo’n bar is te vergelijken met die van een pakje boter. Echt gezond kunnen we ze dus niet noemen, en hoewel het niet erg is om zo nu en dan wat extra calorietjes tot je te nemen, eten we liever wat vaker iets lekkers zonder dat we ons schuldig hoeven te voelen.

Gezonde ice cream bars

ALDI heeft kennelijk onze gebeden gehoord, want de winkelketen heeft Proteïn Ice Cream Bars op de markt gebracht. De perfecte snack voor als je een fanatieke sporter bent of gewoon lekker wil snoepen zonder dat je extreem ongezond bezig bent. De repen bevatten slechts 150 calorieën en maar liefst 11 gram eiwit.

Beeld: ALDI

Drie smaken

Hartstikke fijn dat de repen redelijk gezond zijn natuurlijk, maar onze smaakpupillen willen ook wat. En ook daar heeft ALDI aan gedacht! De repen zijn namelijk verkrijgbaar in drie smaken: vanille met gezouten karamel en witte chocoladevanille en karamel, en chocolade en pinda’s. Het water loopt ons al in de mond…

Nu komt het enige, nogal pijnlijke nadeel aan dit nieuwtje. De ice cream bars zijn vooralsnog namelijk alleen in Groot-Brittannië verkrijgbaar. We hopen met heel ons hart dat de snack ook zijn weg naar Nederland zal vinden…

Ook lekker: Het meest populaire model van Volkswagen? Een curryworst!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron MAN MAN | Beeld: Adobe Stock, ALDI, Instagram @lowcalorie_foodhunter