01 maart 2022
Fabiën

Sonja wordt opnieuw beschuldigd

Vorig jaar zomer ging het binnen de kookwereld maar over één ding: Sonja Bakker zou namelijk flink plagiaat hebben gepleegd voor zowel haar social media als haar kookboeken. En hoewel deze hele situatie leek overgewaaid, is het nu wéér raak.

Recepten gestolen

Sonja werd vorig jaar door verschillende food bloggers en ex-medewerkers beschuldigd van plagiaat. Zo zou ze sommige recepten in haar kookboeken van andere mensen hebben overgenomen zonder bronvermelding. De diëtiste zou vorig jaar al tot een overeenkomst gekomen zijn met de betrokken partijen en hen van een schadevergoeding hebben voorzien, maar nu dreigt er opnieuw onraad voor Sonja.

In Veronica’s Superguide wordt ze namelijk opnieuw beschuldigd van plagiaat. Sonja gaf vorig jaar toe dat er iets fout is gegaan en dat ze zich er ontzettend voor schaamt. “Ik kan niet anders zeggen dan dat er binnen mijn bedrijf dingen niet goed zijn gegaan”, aldus de diëtiste toen. Maarre, volgens Janneke Koeman – van de Foodsisters – heeft Sonja niet geleerd van haar fouten. Janneke beweert namelijk dat Sonja haar recepten heeft gestolen en deze inclusief foto’s aanbiedt in haar betaalde online afslankprogramma.

Zwijggeld

Janneke zou vervolgens een advocaat hebben ingeschakeld om dit op te lossen met Sonja, maar dat zou niet helemaal goed uitgepakt hebben. Sonja zou Janneke namelijk ‘zwijggeld’ hebben aangeboden. “Ik hoef haar geld helemaal niet. Ik wil gewoon dat ze stopt met deze oneerlijke concurrentie. Als ik iets bak, maak ik het meerdere keren in verschillende ovens. De dingen die Sonja Bakker heeft overgenomen, heeft ze waarschijnlijk niet eens geproefd”, aldus Janneke in Veronica Superguide.

Sonja heeft nog niet gereageerd op de nieuwe beschuldigingen.

Lees ook: Feit of fabel: zit er meer vet in gesmolten kaas?

Bron: RTL Nieuws | Beeld: BrunoPress