Sinterklaas kapoentje: HEMA komt met feestelijk Pepernotenbier

07 oktober 2022
Jaimy Boer

Dit willen wij wel in onze schoen!

Hoewel het nog maar oktober is, hebben wij de eerste pepernoten en gevulde speculaas al gehad. De kruidige aroma’s passen perfect bij de herfstige regen en wind, en met al die verschillende smaken pepernoten hebben we nog zat te proeven voor Sinterklaas voet in Nederland zet. Dit jaar komt de HEMA met toepasselijk Sinterklaasbier. 

Pepernotenbier

Laat het maar aan HEMA over om met bijzondere smaken bier te komen. Dronken we vorig jaar nog tompoucebier, is het dit jaar de Rookworstweizen die we tijdens de stamppot drinken. Maar ook aan de stille nachten heeft het warenhuis gedacht, en komt met Pepernotenbier. Hoor wie klopt daar?

Brouwerij HOOP

Het bier is samen gemaakt met Brouwerij HOOP die bekendstaat om hun karaktervolle bieren met lokale ingrediënten. Het Pepernotenbier is vol van smaak met karakteristieke pepernoot aroma’s, zoals kruidnagel, nootmuskaat, gember, kardemom en koriander. Daar krijg je het dus lekker warm van!

Giftset

Het bier is rijk en kruidig, maar ligt zeker niet zwaar op de maag. Daardoor is-ie perfect voor bij het uitpakken van cadeautjes of als je een zak pepernoten verorbert. Fijne bijkomstigheid: het Pepernotenbier past in iedere schoen, laars of pantoffel. Je kunt hem kopen als giftset. Voor vier flesjes betaal je 11 euro, en kun je kopen via de website van HEMA of in alle filialen. Het bier bevat 7 procent alcohol. Geen 18? Geen alcohol.

Lees ook: Voor bij de stamppot: HEMA komt met rookworstspeciaalbier

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: HEMA | Beeld: HEMA, Pexels