Lekker bladeren: dit zijn de leukste kookboeken van het moment

Jaimy Boer

Notitieboekjes en pennen gereed!

Soms is er niets leuker dan bladeren in kookboeken. Inspiratie op doen voor nieuwe gerechten, de fijne kneepjes leren van de experts of om alleen naar de smakelijke plaatjes te kijken. Daarom zetten we de leukste kookboeken van het moment op een rij!

1. Koken met Janny

Onze bakvriendin Janny van der Heijden heeft al meerdere boeken op haar naam staan, maar het boek Koken met Janny mag niet in jouw keuken ontbreken. Met ruim 200 recepten voor elke dag heb je altijd een smakelijk gerecht bij de hand. Altijd lekker, en makkelijker dan je denkt.

2. Lekker makkelijk – uit Paulines Keuken

Neem jij ook altijd een kijkje op de website van Pauline Weuring? In het boek Lekker Makkelijk heeft ze 100+ simpele en snelle recepten voor elke dag gebundeld. Recepten met maximaal 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kunt kopen. Ideaal!

Lekker makkelijk

3.  Rudolph’s Kitchen: Het hele jaar feest!

Heb jij een verjaardag op de planning, wil je iets voor je geliefde maken met Valentijnsdag of zet je je viervoeter in het zonnetje met Dierendag? Dan mag het nieuwe boek van Rudolph van Veen niet ontbreken. Hier vind je 100 recepten voor alle feestdagen, zoet en hartig. Van Kerst tot Pasen, Koningsdag en zelfs Moederdag.

Rudolph's Kitchen Het hele jaar feest

4. Chef Toub: Vega Arabisch

Mounir Toub is een bekende naam in de culinaire wereld, en heeft zijn stempel in verschillende restaurants achtergelaten. In het boek Chef Toub: Vega Arabisch neemt hij je mee op smakelijk avontuur langs verschillende vegetarische gerechten uit de Arabische keuken. Geschikt voor vegetariërs, flexitariërs en iedereen die gewoon lekker Arabisch wil eten – toevallig zonder vlees of vis.

Chef Toub: Vega Arabisch

5. Lekker & Simpel: 10 jaar

Het is feest in de Lekker & Simpel keuken, want de website bestaat 10 jaar. Voor dit jubileum bundelen ze 150 favoriete recepten, van hoofdgerechten tot voorgerechten en toetjes. Dat wordt smullen geblazen!

Lekker & simpel 10 jaar

Lees ook: Onderzoek toont aan: onze eetgewoontes zijn anno 2022 behoorlijk veranderd

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Beeld: Libris