Rode Kruis in de bres voor mensen die door coronacrisis geen eten hebben

12 oktober 2020
Vivian

Via gironummer 7244 wil de hulporganisatie geld ophalen voor mensen in nood

Het Rode Kruis komt in actie voor gezinnen die door de coronacrisis geen eten hebben. Daarvoor heeft de hulporganisatie een gironummer geopend. Met het geld dat via giro 7244 binnenkomt, wil het Rode Kruis ten minste drieduizend mensen voorzien van in ieder geval één maaltijd per dag. 

Voedselhulp

Door de coronacrisis hebben veel mensen hun baan verloren en zijn daarmee hun inkomen kwijt. Hierdoor kunnen sommige gezinnen niet meer rondkomen en hebben ze onvoldoende geld voor eten. Het Rode Kruis springt voor deze mensen in de bres. Via het gironummer 7244 hoopt de hulporganisatie genoeg geld op te halen om minimaal drieduizend mensen te voorzien van ten minste één maaltijd per dag.

Zwartwerkers

Ook helpt het Rode Kruis dak- en thuislozen en arbeidsmigranten. “Veel ongedocumenteerden of arbeidsmigranten die zwart werk doen, bijvoorbeeld als schoonmaker of in de horeca, zijn tijdens de coronacrisis hun werk kwijtgeraakt”, vertelt een woordvoerder van het Rode Kruis aan Metro.

Meer hulp nodig

Het is niet de eerste actie die het Rode Kruis opzet om Nederlandse gezinnen te helpen eten op tafel te krijgen. “Wij helpen al sinds mei met voedselpakketten en boodschappenkaarten”, vertelt de woordvoerder. “Nu de crisis langer aanhoudt en steeds meer mensen te weinig geld hebben voor een maaltijd, moeten we onze hulp opschalen.”

Boodschappenkaarten

Sinds mei zijn er al zo’n 25.000 voedselpakketten en ook 25.000 boodschappenkaarten uitgedeeld. Op zo’n kaart staat een tegoed van 35 euro. Mensen kunnen hiermee zelf naar de supermarkt om eten uit te kiezen. Het Rode Kruis wil in ieder geval tot het einde van het jaar mensen kunnen blijven ondersteunen, voornamelijk door middel van boodschappenkaarten, aldus de woordvoerder.

Voedselbanken

Eerder werd al bekend dat het aantal klanten van Voedselbanken flink was gestegen ten opzichte van voorgaande jaren. “Van de gebruikelijke zomerdip is dit jaar geen sprake. Voedselbanken bereiden zich voor op een flinke groei in de komende 12 maanden. Door de economische krimp en de stijging van de werkeloosheid zullen meer mensen moeite krijgen om financieel rond te komen”, zei bestuurslid Pien de Ruig. Zij roept mensen dan ook op zich zeker aan te melden voor voedselhulp, ook als ze nog wel vermogen hebben. “De toelatingscriteria van de voedselbanken zijn anders. Of je in aanmerking komt voor hulp van de voedselbank, hangt af van de hoeveel geld die je maandelijks overhoudt voor eten en drinken.”

Lees ook: Lief! Dochter redt de tacotruck van haar vader door een tweet

Wil je dit artikel bewaren? Bewaar het op Pinterest!

Bron: Metro | Beeld: Unsplash