09 mei 2018
Desy

Je kinderen zullen je later dankbaar zijn!

We weten het: het is hartstikke lekker om na een lange werkdag met het gezin op de bank te ploffen met een bordje eten op schoot. Het zit misschien wel lekkerder dan een eettafelstoel, maar het is niet heel erg goed voor je. 

Niet alleen is met het gezin aan tafel eten veel gezelliger, het is ook nog eens goed voor de gezondheid.

1. Kleinere kans op drugs- alcoholverslaving

Wanneer je het avondmaal met het gezin aan tafel nuttigt, ontstaat er een bepaalde vorm van communicatie die verbindt. Dit zorgt ervoor dat kinderen minderen geneigd zijn om in de toekomst drugs of alcohol te gebruiken: kinderen die maximaal drie keer per week samen eten zijn twee keer zo snel geneigd om in de toekomst drugs te gebruiken.

2. Betere resultaten op school

Met het gezin samen eten is goed voor de ontwikkeling van de vocabulaire van kleine kinderen, zo blijkt uit onderzoek. Wanneer je rustig aan tafel eet, leert je kind zo’n 1000 woorden extra. Doe je dit niet, dan blijft de woordenschat van het kind steken op slechts 143 woorden.

3. Kleinere kans op eetstoornissen

Gezellig tafelen zorgt er ook nog eens voor dat vrouwen op latere leeftijd minder snel een eetstoornis ontwikkelen: vrouwen die op jonge leeftijd het grootste gedeelte van de week aan tafel zaten, hadden later minder kans op een eetstoornis. Ook hebben deze vrouwen minder snel de neiging zichzelf op een dieet te zetten. En hebben alle leden van het gezin minder kans op overgewicht

4. Meer zelfvertrouwen

Onderzoek toont aan dat kinderen meer zelfvertrouwen hebben als ze regelmatig met het gezin aan tafel eten. Wanneer er veel gepraat wordt aan de eettafel leren kinderen moeilijke onderwerpen bespreekbaar maken en leren ze hiermee om te gaan. Dit resulteert in meer zelfvertrouwen en een beter probleemoplossend vermogen.

Lees ook: Deze Nutella tiramisu combineert het beste van beide werelden

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Glass food storage container – Family Dinner door Rubbermaid Products onder de licentie CC BY 2.0