Met de Plenny Pot krijgen je kant-en-klare noedels een gezonde makeover

03 december 2020
Vivian

Goed nieuws: wij mogen een goedgevulde box mét de nieuwe Plenny Pot en andere items weggeven

We hebben niet altijd tijd om uitgebreid te koken. Soms rennen we de hele dag van hot naar her: werken, studeren, sporten, (klein)kinderen van school halen, socializen, noem het maar op. Af en toe hebben we zelfs amper tijd om te eten en grijpen we het liefst naar een snelle hap. Helaas is dat niet altijd even goed voor de lijn, maar daar heeft Jimmy Joy iets op bedacht, namelijk de Plenny Pot. Een kant-en-klare maaltijd die niet alleen snel klaar, maar ook nog eens gezond is. 

Kant-en-klaar

Bij kant-en-klaarmaaltijden denken wij steevast aan zo’n zakje instant noodles dat we in de schoolpauzes weleens aten. En stiekem ook weleens als we niet zo’n zin hadden om te koken. Lekker, maar helaas niet erg gezond. Dat moet beter kunnen, dachten ze bij Jimmy Joy. Dus gaven ze de kant-en-klare noedels een healthy makeover: de Plenny Pot.

Plenny Pot

Gezond en snel klaar, dat klinkt al goed. Maar wat is de Plenny Pot precies? Een hartige, complete en uitgebalanceerde maaltijd die alle voedingsstoffen bevat die je lichaam nodig heeft. De maaltijd bevat maar liefst 20% proteïne, 29,3% vet, 45% koolhydraten, 5,8% vezels én 26 vitaminen en mineralen. Daarnaast is de maaltijd volledig plantaardig. Niet alleen goed voor jezelf, maar ook goed voor de wereld dus. En het beste nieuws: de Plenny Pot is ook nog eens low cal: de maaltijd telt slechts 400 calorieën.

Verschillende smaken

Er zijn drie smaken waaruit je kunt kiezen: Creamy Cajun Pasta, Tikka Masala en Vegetable Korma Rice. Dat klinkt yummy, toch? De maaltijden bevatten, zoals de namen al wel aangeven, pasta, linzen of rijst. Dit zorgt ervoor dat ze niet alleen goed vullen, maar dat ze ook een lekkere bite hebben.

Hoe maak je het klaar?

Net als bij je oude vertrouwde instant noodles hoef je alleen maar wat heet water toe te voegen en you’re good to go. Superhandig dus, als je niet veel tijd (of zin) hebt om uitgebreid in de keuken te staan kokkerellen.

Over Jimmy Joy

Nog niet bekend met Jimmy Joy? Het is een Nederlands bedrijf dat al sinds 2014 gericht is op het maken van gezond, makkelijk én duurzaam voedsel. Zo hebben ze bijvoorbeeld shakes, repen, drankjes en nu dus ook de Plenny Pot in hun assortiment. Jimmy Joy doet niet aan toegevoegde suikers, gebruikt geen dierlijke producten en onnodige ingrediënten en is tegen voedselverspilling. De complete maaltijden zijn gebaseerd op uitgebreide onderzoek en op basis van een meta-analyse van gevestigde gezondheids- en voedingsinstellingen zoals de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid samengesteld. Sounds good!

Winactie

En natuurlijk het beste nieuws: wij mogen een goedgevulde box van Jimmy Joy weggeven! Hierin vind je onder andere de nieuwste Plenny Pot en veel andere items, waaronder een leuk, duurzaam t-shirt. Wat moet je daarvoor doen?

  • Laat een reactie achter onder de post op Facebook of Instagram van Kookfans.
  • Volg Kookfans en Jimmy Joy op Instagram om extra kans te maken.

Klinkt makkelijk genoeg, toch? De winactie loopt tot en met 10 december. Op 11 december maken we de winnaar bekend. Good luck!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kookfans (@kookfans_nl)

Lees ook: 5 gezonde gewoonten die je helpen in de strijd tegen de kilo’s

Bron: Jimmy Joy | Beeld: Jimmy Joy