Sabine

De eerst nog zo stijve slagroom wordt in de koelkast al snel waterig

Taart zonder een toef slagroom, is dat nog wel taart te noemen? De slagroomliefhebbers onder ons zullen vinden van niet. Klop je slagroom zelf op en wil je wat overblijft in de koelkast bewaren, maar wil je niet dat de slagroom z’n volume verliest? Dan hebben wij hét trucje voor je.

Waterig slagroom

Opgeklopte slagroom moet je eigenlijk zo snel mogelijk opeten, wil je er optimaal van kunnen genieten. Na een dag in de koelkast is het romige goedje nog steeds prima te consumeren, maar veel volume bevat het niet meer. Gelukkig valt dat op te lossen met wat marshmallows.

Marshmallows

Marshmallows zijn van zichzelf luchtig en hebben een schuimachtige structuur. Om die reden is de marshmallow het perfecte foefje om je slagroom sterker te houden en dat komt door de gelatine in het snoepje. Voor 240 milliliter slagroom heb je slechts een normale marshmallow nodig – naast natuurlijk de suiker om je slagroom op smaak te brengen en eventueel wat vanille-extract. Volg de volgende stappen op en je slagroom zal 24 uur lang stijf blijven.

Zo ga je te werk:

Smelt de marshmallow in ongeveer 10 seconden in de magnetron en roer de marshmallow los. Voeg daarna toe aan de slagroom samen met de andere benodigde ingrediënten. Klop daarna de slagroom op zoals je het normaal ook zou doen. Verdeel de slagroom over je gebakje en wat overblijft kan in een tupperware bakje in de koelkast. Ook de volgende dag zal de slagroom nog lekker stijf zijn. Ideaal! Bovendien zal de smaak van de slagroom door die ene marshmallow amper veranderen. Gebruik wel de neutrale marshmallows en niet de variant met bijvoorbeeld aardbeismaak.

Overigens werkt dit trucje ook met een royale eetlepel Marshmallow Fluff, wat gewoon bij de Jumbo verkrijgbaar is. Bovendien smelt deze variant nog wat makkelijker in de magnetron.

Lees ook: Feit of fabel: helpen marshmallows tegen keelpijn?

Wil je dit bericht bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Unsplash, Sorin Gheorghita