04 januari 2024
Esther Reitsema

Vanaf nu moeten klanten het doen met een herbruikbare Green Bag

Deze week geen plastic zakjes gezien bij de groenten- en fruitafdeling van de Lidl? Dat kan kloppen. De supermarktketen is vanaf deze week namelijk gestopt met de wegwerpzakjes. In plaats daarvan kun je voor 30 cent een herbruikbare Green Bag kopen. 

In de voetsporen van Albert Heijn

Bij de Albert Heijn kun je allang geen groenten en fruit in plastic wegwerpzakjes stoppen, maar Lidl is er nog lang mee doorgegaan. Tot nu, want vanaf deze week vind je ze niet meer in de supermarktketen. Net als hun concurrent bieden ze in plaats van de plastic zakjes tegen betaling van 30 cent een herbruikbare Green Bag aan.

Lidl Green Bag

De Lidl Green Bag ken je misschien al wel, want deze ligt sinds 2018 al in de schappen – naast de plastic wegwerpzakjes welteverstaan. Die laatstgenoemde gaan nu dus met pensioen, en worden volledig vervangen door de duurzamere varianten.

Duurzaam doel

Het verbannen van de plastic zakjes heeft natuurlijk een achterliggende reden. Lidl wil namelijk in 2025 het plastic verbruik van hun verpakkingen met minimaal 30 procent hebben verlaagd. Door volledig over te stappen op Green Bags, zijn ze voor dit doel al een goed eind op weg.

Gratis

Voor veel klanten zal het natuurlijk even wennen zijn om hun sinaasappels en tomaten niet meer in een plastic zakje te kunnen dumpen, en dus deelt de Lidl voor de eerste klanten gratis Green Bags uit. Als je snel bent, lukt het je misschien ook nog om er één te bemachtigen!

Lees ook: Fan van frisdrank? Vanaf 1 januari betaal je 17 cent meer per liter

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Favor Flav | Beeld: Adobe Stock