13 april 2022

Zo tover je binnen 10 minuten een gezonde maaltijd op tafel

Op dit moment is de negende maand van de Islamitische kalender bezig, oftewel de Ramadan. In deze periode wordt er van zonsopgang tot zonsondergang gevast. Met het nieuwe product van Food-startup Plant B is het voor diegene mogelijk om zonder moeite een halal maaltijd op tafel te zetten en gezond te eten. Wat een goed idee! 

Ramadan

Plant B heeft voor de Ramadan maaltijdbox samengewerkt met twee voedingsexperts, diëtist Ahlam – beter bekend als Marokkaanse Diëtist – en foodblogger Muna. Samen hebben ze een speciale maaltijdbox ontwikkeld waarmee je zonder moeite iets lekkers op tafel zet. Het speciale Ramadan menu bestaat uit de volgende maaltijden: Mean Tajine, Taj Ma Dahl, Pad Thai, Chili Con Amor, Soba Satay Rainbow Noodle en Indian Pumpkin Curry.

Plantaardig en voedzaam

“Alle maaltijden van Plant B zijn volledig plantaardig en zitten vol fruit, groente, volkoren granen, zaden, noten en peulvruchten. Een menu dat goed aansluit bij onze geloofsovertuiging, zeker tijdens de Ramadan. Zo geeft vezelrijk eten een vol gevoel na het eten, zodat je minder snel honger krijgt, en heeft je lichaam in deze periode veel groenten en eiwitten nodig. De Mean Tajine, met volkoren couscous, kikkererwten, véél groenten en Arabische smaakmakers als nootmuskaat, kaneel en gekonfijte citroen, is daarom een perfect match“, aldus Ahlam.

Makkelijk te bestellen

De maaltijden worden na bereiding direct in de vriezer gedaan, waardoor alle belangrijke voedingswaarden optimaal bewaard blijven. Het resultaat: binnen 10 minuten tover je een voedzame en gezonde maaltijd op tafel. Een Gezonde Ramadan Maaltijdbox kost €44,94, en is te bestellen via de website van Plant B.

Lees ook: Recept: zo maak je de kataifi baklava uit Heel Holland Bakt

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron en beeld: Plant B