Handig: deze ingrediënten maken je koekjes nog lekkerder

We gaan het meteen proberen!

Wij zien onze koekjes het liefst goudbruin, bros en knapperig. Klinkt misschien makkelijk, maar niets is minder waar. Wanneer je de verkeerde ingrediënten gebruikt, krijg je namelijk hele zachte koekjes met milde smaken. Haal voortaan de volgende ingrediënten in huis en je weet zeker dat je koekjes heerlijk zullen smaken.

Ingrediënten voor in huis

Volg jij altijd strikt het recept of geef jij graag je eigen draai aan een baksel? Het is altijd verstandig om een paar ingrediënten steevast in huis te hebben. Ze maken je koekje nét wat lekkerder en zorgen voor een mooie goudbruine kleur. Enne, de kans is groot dat je ze al weleens gebruikt hebt voor een recept.

Soort boter

Om te beginnen, kun je altijd het beste gaan voor roomboter in plaats van margarine. Roomboter geeft een romige smaak en zorgt voor een mooie goudbruine kleur. Margarine bevat daarnaast in verhouding meer water, wat ook weer zorgt voor een andere structuur. Wil je vegan of lactosevrije koekjes maken, dan is een harde plantaardige boter een goed alternatief.

 Zeeuwse bloem

Zeeuwse bloem is ook een goed ingrediënt om in huis te hebben. Zeeuwse bloem is gemalen van korrels van zachte tarwe uit een streek met een zeeklimaat. Door het zeeklimaat bevat het minder tarwemeel, minder eiwit en is het vochtiger dan harde tarwe. Het is daarom ook niet geschikt om brood te bakken, maar voor koekjes werkt het perfect. Het resultaat: een extra bros en knapperig koekje.

Welke suiker moet je kiezen?

Als laatste is suiker onmisbaar in een koekjesdeeg. Toch kun je hier ook een flinke fout in maken, door de verkeerde suiker te kiezen. Suiker bestaat immers in verschillende soorten en maten. Harde suikers, zoals kristalsuiker, zorgt voor een knapperig koekje. Basterdsuiker daarentegen bevat in verhouding meer vocht, en daarmee krijg je juist een zachter koekje.

Lees ook: Mislukte koekjes uit de oven? Zo zie je wat er scheelt

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Heel Holland Bakt | Beeld: Pexels