19 november 2021

De supermarkt haalt de ovenbitterballen per direct uit de schappen

Van plan het weekend in te luiden met een flinke borrel en lekkere borrelhapjes? Let dan goed op als je onlangs bitterballen van Albert Heijn hebt gekocht. De supermarkt haalt namelijk de vegan ovenbitterballen per direct uit de schappen wegens een fout in het productieproces. 

Allergenen

Het is weer raak bij Albert Heijn. Eerder deze week riep de supermarkt al meerdere soorten glutenvrije afbakbroodjes terug, en dit keer zijn de vegan ovenbitterballen aan de beurt. Door een fout in het productieproces bevatten de bitterballen allergenen die niet op het etiket staan aangegeven. Het gaat om ei, melk, lactose, selderij en soja.

Niet-veganistisch

Heb je onlangs de vegan ovenbitterballen van de Albert Heijn gekocht met houdbaarheidsdatums 18 mei 2022 en 21 juli 2022? Dan kun je het product beter niet consumeren als je allergisch bent voor een of meerdere van de bovenstaande ingrediënten. Ook wanneer je veganistisch eet, zijn de bitterballen niet meer geschikt. De vegan ovenbitterballen met andere houdbaarheidsdatums zijn wel goed, laat Albert Heijn weten.

Terugbrengen

Albert Heijn verzoekt klanten die allergisch zijn voor een van de allergenen of die veganistisch eten de bitterballen terug te brengen naar een Albert Heijn-winkel. Hier krijg je je geld terug.

 

Lees ook: Bakkers klaar? Er komt een nieuw seizoen van Heel Holland Bakt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: NVWA | Beeld: iStock