01 februari 2024
Hanna Mellema

Het internet is in rep en roer

Een oud-medewerkster van de McDonald’s in Tiel deed afgelopen week een bijzondere onthulling: het restaurant zou vleeskroketten hebben verkocht alsof ze veggie waren. In een radio uitzending van NPO 3FM vertelde de vrouw er alles over.

Vega McKroket

Eind vorig jaar kondigde McDonald’s aan dat de normale McKroket compleet vervangen zou worden door een vegetarische variant. Die introductie van de meatless McKroket bleek uiteindelijk een tijdelijke actie te zijn, maar toch konden we een maand lang enkel de veggie variant krijgen. Tenminste, dat was de bedoeling…

Want wat blijkt? Een McDonald’s in Tiel heeft er een behoorlijk potje van gemaakt. In een uitzending van de AvondVrijdagShow vertelt een oud-medewerkster het volgende: “Eerst waren de McKroketten nog gewoon McKroketten. Zo hebben we ze ook verkocht. Maar toen kwam er een veggie lijn, en viel de gewone McKroket weg. Maar we hadden er nog heel veel over. En dus hebben we alle normale McKroketten tussen de veggie gegooid.” Wacht, wat?!

@jamieenolivier En wij maar denken dat het vega vlees tegenwoordig zó echt begon te smaken ? #3fm #jamieenolivier #avondvrijdagshow #mcdonalds #vegan ? origineel geluid – Jamie & Olivier | 3FM

Ophef

Dit kan natuurlijk echt niet door de beugel, maar volgens de vrouw heeft haar manager de actie dus gewoon gezien en goedgekeurd. Grote kans dat die manager inmiddels wel op het matje is geroepen: de Tiktok gaat namelijk aardig viral, en zorgt voor veel ophef.

“Netjes als je een stofwisselingsziekte hebt net zoals mijn dochter en geen vlees mag eten,” reageert iemand onder de video. Een ander zegt: “Dit is mijn angst als vegetariër”. De Tiktok heeft momenteel meer dan 2 miljoen views, en zo’n 3000 comments.

Woordvoerder reageert

Inmiddels heeft een woordvoerder van de McDonald’s gereageerd op het verhaal. Volgens haar heeft de manager van het filiaal aangegeven dat er ábsoluut niks van klopt. De actie met het uitsluitend aanbieden van een vleesloze kroket begon in september en was natuurlijk maar tijdelijk, zegt de woordvoerder. Dat er is gemixt, “kunnen we ons totaal niet voorstellen”.

Het bedrijf is wel op de hoogte van wie de vrouw is, maar volgens de woordvoerder zijn er voor haar geen verdere gevolgen. “Het is een voormalig medewerker, dan denken wij ook: daar gaan we geen verdere actie op ondernemen,” vertelt ze.

Lees ook: Deze 6 keukenitems moet je eigenlijk jaarlijks vervangen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tiktok @jaimieenoliver, De Gelderlander | Beeld: Adobe Stock